Hírek

2016.03.31. 13:45

Javuló mutatókkal zárták a tavalyi évet a nagykanizsai rendőrök

Nagykanizsa - Az elmúlt tíz esztendő legeredményesebb évét zárta tavaly a nagykanizsai rendőrkapitányság, ahol kevesebb bűncselekményt, a közeli határátkelők miatt viszont jelentős forgalomemelkedést regisztráltak - derült ki a megyei jogú város közgyűlésének csütörtöki ülésén.

Az egyhangúlag elfogadott bűnügyi, közbiztonsági és közlekedésbiztonsági beszámoló tárgyalásakor Sipos Gyula, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője azt mondta: az elmúlt tíz esztendő legeredményesebb évét zárták. Rendőri szempontból a megyében a nagykanizsai kapitányság érte el a legjobb eredményeket - tette hozzá.

A csaknem félszáz oldalas közgyűlési előterjesztés szerint a 2014-es 2392 helyett tavaly 2042 bűncselekményt regisztráltak a dél-zalai városban és térségében. A legsúlyosabb bűncselekmények közül emberölés egy fordult elő, míg tavalyelőtt két ilyen eset történt.

A közlekedési balesetek száma öttel csökkent, 124 volt a térségben, de ezek hat halálos áldozatot követeltek, míg 2014-ben négyen haltak meg a dél-zalai utakon.

Jelentősen, több mint ötödével emelkedett a személyforgalom 2015-ben a nagykanizsai kapitányság által felügyelt magyar-horvát határátkelőkön. A két letenyei átkelőn tavaly hárommilliónál is többen lépték át a határt - ebből csak a három nyári hónapban 2,2 millióan -, míg 2014-ben összesen 2,5 millió ki- vagy belépő utast regisztráltak.

Nőtt a múlt évben az illegális bevándorlók miatti esetek száma is Dél-Zalában. A migrációval összefüggésben a tavalyelőtti 346 után a múlt évben 5121 jogellenes cselekmény - embercsempészés, tiltott határátlépés - történt Zala déli részén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!