Hírek

2016.06.04. 13:31

Jégeső, sárlavinával Bakon

Bak - Vastag, iszap, zöld- és háztartási hulladék borította a zalai község Kossuth utcájának egy részét, miután szombaton kora délután jeges zivatar sörpört végig a térségen.

Arany Horváth Zsuzsa

A környező domboldalakból levezető mellék-és szolgalmi földutakról lezúduló esővizet ugyanis nem tudták elvezetni az árkok. A csatornarácsokon átbucskázott a vízhordta zöldhulladék és föld, beterítve az úttestet és a járdákat. A környező házak lakói gereblyékkel, kapákkal, slagokkal, seprűkkel tisztították a közterületeket, miközben még egy autós nászmenetnek is át kellett araszolnia az agyagos akadályon.  Horváth Norbert és Kámán Antal a kármentő munka közben érdeklődésünkre elmondta, a probléma nagyobb esőzésekkor rendre előfordul, annak ellenére, hogy a csatornákat nemrégiben újították fel. Az utca lakói műanyag kannákat helyeztek ki az útra takarítás idejére, hogy lassítsák a sártól síkos úton áthaladó forgalmat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!