Hírek

2015.10.06. 15:20

Jegy a sofőrtől - Ígérik az elővétel bevezetését

Zalaegerszeg - A közelmúltban egy olvasónk vasárnap a megyeszékhelyről a fővárosba induló autóbuszra való jegyvásárlás hosszadalmassága, s emiatt a késve indulásra panaszkodott.

Hajdu Péter

Németh Ferenc előre bocsátotta, nem hibáztatja a személyzetet, az autóbusz vezetője és a forgalmi iroda munkatársai is megtesznek minden tőlük telhetőt az utasok érdekében.

A gond az, hogy az elvileg 17 órás indulási időpont vasárnap akár 25 percet is késik. A konkrét példát szeptember 6-i esete alapján közölte, és az okokat a következőkben foglalta össze: a helyszínen, az autóbusz állomáson nem volt jegy elővételi lehetőség. Csak a gépkocsivezetőnél lehetett jegyet váltani, aminek az időtartama, tekintettel a vasárnap délutáni nagyszámú utazni vágyóra, legalább fél órát vesz igénybe. Internetes jegyvásárlás csak limitált mennyiségben lehetséges. Észrevételeit továbbítottunk az Északnyugat-magyarországi Közlekedési Központhoz (ÉNYKK).

A 11 óra 40-es Zalaegerszeg-Budapest járatra vesz jegyet Hábencius Zsolt buszvezetőtől a felszálló Simon Józsefné és Bicsák Erzsébet. Ha sok az utas, elhúzódhat a jegyvásárlás Fotó: Pezzetta Umberto

A felvetésekre a következő válasz érkezett: társaságunk vasárnapi napokon 17 órakor két autóbuszt indít Zalaegerszegről Budapestre. Az első, 48 ülőhelyes autóbusz, melyre a férőhelyek rendre részben pénztárainkban, részben az interneten elővételi jegyek értékesítése révén elfogynak. Míg az első autóbusz a megyeszékhelyről indul, a második jármű Bajánsenyétől közlekedik, és menetrend szerint 16 óra 45-kor érkezik Zalaegerszegre, ahol megkezdi a beszállítást, poggyászkezelést, jegyárusítást. Ennek időigénye gyakran meghaladja a rendelkezésre álló 15 percet, így valóban előfordul, hogy késve indul tovább a fővárosba. E buszra az elővételi jegyváltás jelenleg nem lehetséges. A helyzet kezelése érdekében a jövőben meg kívánjuk teremteni ezt a lehetőséget ezen autóbuszra is, így biztosítva a jegyvásárlás kényelmesebb módja mellett a beszállítás felgyorsítását és a pontos indulást. A fentieknek megfelelően az utas által leírtak csak részben fedik a valóságot, tekintve, hogy az első buszra egész héten, az indulását megelőző 20. percig biztosított az elővételi jegyváltás, melyet a kialakult technológia, az ülésrajz kinyomtatása és gépkocsivezető részére történő átadása miatt kell 16 óra 40-kor leállítani.

Utasunktól az okozott kellemetlenségért szíves elnézését, illetve a második autóbusz szabad férőhelyeire az elővételi jegyvásárlás lehetőségének bevezetéséig szíves türelmét kérjük válaszolta Kuti Piroska, az Északnyugat-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. PR-marketing csoportvezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!