Jézus ma és mindörökké ugyanaz

2017. május 23., 16:02 szerző: Varga Lívia
komment
Programsorozat indul a fürdővárosban a reformáció 500. évfordulója kapcsán.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

„Jézus Krisztus tegnap, ma és mindörökké ugyanaz.” Ez a bibliai gondolat a mottója annak a konferenciának, amelyet a reformáció 500. évfordulója alkalmából szervezett hévízi programsorozat nyitányaként tartanak pénteken.

- Hévíz is csatlakozik a kerek évforduló alkalmából meghirdetett országos programsorozathoz, hiszen a városban és környékén erős a református gyülekezet - bocsátotta előre Papp Gábor polgármester, kiemelve: protestáns templomukban a magyar mellett minden héten tartanak német nyelvű evangélikus istentiszteletet, a gyülekezetet a német evangélikus egyház által delegált lelkész vezeti. S a csatlakozást indokolta a német nyelvterületről érkező nagyszámú vendég, akiknek zöme a protestáns egyházhoz tartozónak vallja magát. A német evangélikus egyház anyagilag is támogatja a hévízi programsorozatot, tette hozzá a városvezető.

A reformáció 500 éve című konferencia pénteken 9-kor kezdődik a városháza dísztermében, ahol számos érdekes előadást hallhatnak az érdeklődők például arról, hogy a reformáció mit adott a világnak, s milyen hatást gyakorolt a magyar közgondolkodásra. 17 órakor Reformáció 500 címmel interaktív kiállítás nyílik a Belvárosi Múzeumban, 19 órakor pedig koncert kezdődik a protestáns templomban. A konferencia anyagából magyar-német kétnyelvű könyvet jelentetnek meg. A májusi nyitány után októberig havonta tartanak a kerek évforduló jegyében programokat, egyebek mellett gyerekeknek szóló vetélkedőket, s Kálvin-szobrot is avatnak a protestáns templom kertjében.

Varga Lívia

2017. május 23., 16:02 szerző: Varga Lívia

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...