Hírek

2016.08.21. 14:57

Jó társaságban, hasznosan - Kiváló időtöltési lehetőséget ajánlanak a gyerekeknek Liszón

Liszó – A település önkormányzata a helyi és a nagykanizsai horgászegyesülettel karöltve első ízben szervezett ingyenes horgásztábort a halastónál.

Benedek Bálint

Az általános iskolások megismerkedhettek a sportág alapjaival, de kézműves foglalkozások is várták őket. A gyermeknapi horgászverseny sikerén felbuzdulva a liszóiak úgy érezték, van igény a táborra. Kezdetben kizárólag a településen élő fiatalokat vonták volna be, ám amint az egyedi foglalkozásnak híre ment, a megye több részéről jelentkeztek.

– A horgászat alapjait próbáltuk megtanítani, szerencsére szorgalmasak és igyekeznek – mondta Vékony Sándor, a liszói horgászegyesület elnöke. – Ezen túl az önkormányzat kézműves programokkal, játszóházzal igyekezett emlékezetessé tenni a napokat. A gyerekek számára a spiccbotozás a legkönnyebb horgászmódszer, hiszen a speciális spiccbot könnyű és egy egész napos horgászat alatt nem fáradnak el a tartásában.

Szmodics Flóra, Szmodics Boglárka és Deutsch Anna a liszói horgásztó partján. Izgalmas hobbi

A 10,1 hektáron elterülő mesterséges tavat tíz évvel ezelőtt létesítették. Azonban csak az idén tavasztól került az önkormányzat tulajdonába, melyet így 15 évig a horgászegyesület tarthat fenn. Korábbi telepítések során gazdag halállomány halmozódott fel. Lehet horgászni többek között pontyra, amurra, kárászra, keszegre, csukára és süllőre is.

– Örülünk annak, hogy közel harminc általános iskolás gyermeket tudtunk megmozgatni, ám a középiskolások számára nagyon nehéz vonzóvá tenni a tópartot – tette hozzá az egyesületi vezető. – Ez nem csak itt helyben, hanem országosan is komoly probléma, a számítógéppel egyelőre nem lehet versenyezni. A virtuális világ egyre vonzóbb, s csak remélni tudjuk, hogy a fiatalok belátják: a természetben, jó társaságban hasznosan lehet eltölteni az időt.

A Szmodics-testvérek számára ez már nyilvánvaló. A 12 éves Boglárka szerint a pecázás nem csak a türelemről és a kitartásról szól, hanem remek kikapcsolódás is. Ráadásul plusz sikerélményt jelent, amikor hal kerül a horogra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!