Hírek

2017.07.27. 18:30

Vona Gábor Zalában: Fontos, hogy mindenki a szülőföldjén boldogulhasson

Vona Gábor, a Jobbik elnöke, országgyűlési képviselő csütörtökön Zala megye több településén találkozott az emberekkel utcafórumok, beszélgetések keretében.

Arany Horváth Zsuzsa

A Jobbik ifjúsági tagozata keszthelyi nyári táborában tartott előadást, majd Zalaboldogfán és Zalaegerszegen találkozhattak vele az érdeklődők. A megyeszékhelyi Dísz téren sajtótájékoztatót is tartott. Ezen elmondta, a legnagyobb parlamenti ellenzéki párt, azaz a Jobbik programját az emberekkel való közvetlen eszmecsere alapján alakítják ki, erre szolgálnak a találkozási alkalmak, amelyek békés beszélgetések, nyugodt véleménycserék.

Zakó László, a párt regionális igazgatója (b) és Vona Gábor, a Jobbik elnöke a Dísz téren tartott sajtótájékoztatón
Fotó: Katona Tibor

Zala megyéről szólva úgy vélte, a kitűnő földrajzi fekvésű térség eddig nem tudta kihasználni meglévő jó adottságait, amin a Jobbik kormányzati pozícióban változtatni kíván. Az ellenzéki párt 2018-ban szeretne választást nyerni, ehhez konkrét programmal készül, amelynek sarkalatos pontja az, hogy mindenki a szülőföldjén boldogulhasson. Vona Gábor utalt arra, hogy a fiatalok kényszerből távoztak tömegével az elmúlt években, ezért az életlehetőségek javításán szeretne dolgozni a Jobbik. A pártelnök jelezte továbbá, hogy a nyugdíjasok számára is készülnek programmal, aminek egyik eleme lesz a differenciált nyugdíjemelés, és az, hogy a férfiak is élhessenek a 40 évnyi munka utáni nyugállományba vonulás lehetőségével. Leszögezte, a politikának nem a félelemkeltés és az uralkodás a feladata, hanem az, hogy az emberek életkörülményeit javítsa, biztosítsa a megélhetés, a nyugodt élet feltételeit. A politikai bűnökért azonban felelniük kell az elkövetőknek, ha a Jobbik választást nyer, mondta Vona Gábor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!