Hírek

2015.07.20. 15:04

Jogerős a pankaszi lovak elkobzása

Zalalövő - Másodfokon helybenhagyták a pankaszi lovak elkobzásról szóló határozatot. A tulajdonos semmilyen feltételt nem teljesített.

Arany Gábor

A lapunkban korábban foglalkoztunk a Pankaszról Zalalövőre, a sötétmajori telepre került 58 ló sorsával. Az állatokat leromlott állapotuk és a méltatlan tartási körülmények miatt kellett elhozni tavaly december eleső napjaiban. Osztrák tulajdonosukat akkor arra kötelezték, hogy ez év február 28-ig gondoskodjon az állatok jogszabályoknak megfelelő elhelyezéséről. Az addig felmerült tartási költségeket pedig fizesse ki, és igazolja a fedezetet további három hónapra.

Nos, erre nem került sor, ezét az ügyben eljáró ivánci jegyző az állatok elkobzásáról határozott. Ez ellen a tulajdonos, az osztrák Iris Moldenhauer fellebbezett, azt állítva egyebek mellett, hogy a hatóság méltánytalanul járt el vele szemben. Azt azonban elismerte, hogy pénzügyi nehézségekkel küzd. A másodfokú határozat többek között kimondta: az elkobzás nem a fizetési kötelezettség elmulasztásának következménye, hanem annak, miszerint a tulajdonos semmilyen módon nem igazolta, hogy a jogszabályoknak megfelelő körülmények között biztosítani tudná a további állattartást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!