Hírek

2017.01.21. 17:05

Jótékonysági ételosztás a keszthelyi melegedőben

Keszthely - A Szent Erzsébet Jótékonysági Alapítvány nappali melegedőjében karitatív ételosztást tartottak szombaton, amit vasárnap 13 órától megismételnek.

Magyar Hajnalka

A Bakacs utcai melegedőben ottjártunkkor többen éppen a babgulyást  kanalazták, míg mások az ideiglenesen felállított tábori ágyakon pihentek. A központ a kevésbé fagyos hetekben nappali melegedőként és ingyenkonyhaként működik az önkormányzat és az államkincstár fenntartásában, mintegy félszáz rászorulót látnak el. Most azonban rendkívüli idők járnak.

A rendkívüli hideg miatt hétvégén és éjszaka is fogadják a fedél nélkülieket Fotó: Katona Tibor

- A hideg miatt a szokásos rendtől eltérően éjszaka és  hétvégén is nyitva tartunk, ez már a harmadik alkalom, hogy szombaton és vasárnap is fogadjuk a rászorulókat -  halljuk Jordánné Kósik Aranka  gondozótól. - A rendkívüli hétvégi nyitvatartások alkalmával nehezen oldjuk meg az étkeztetést, ezért jön jól minden segítség. A Vöröskereszttől és a Magyar Máltai Szeretetszolgálattól kapunk bőségesen pékárut, pizzát, stb., amit aztán helyben átmelegítve tudunk felkínálni. Most pedig Nagy Zoltán felajánlása jóvoltából kaptunk 120 adag babgulyást, almát és Balaton szeletet, amit a hétvége két napján oszthatunk ki.

- A több hete tartó hideg miatt tettük a felajánlást, s kicsit azért is, hogy felhívjuk a figyelmet, nem csak  karácsonykor van szükség a segítségre  - indokolja a gesztust Nagy Zoltán. - Januárra rendre  megcsappan az adakozó kedv, pedig ilyen időjárás mellett igen nagy szükség volna rá. Keszthelyen nagy múltja van a vendéglátásnak, ezért szeretnék a szakmában elindítani egy karitatív kezdeményezést, amely  keretében rendszeresen kaphatna felajánlásokat az alapítvány. Remélem, akadnak csatlakozók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!