Hírek

2017.01.03. 10:33

Jótett az év utolsó munkanapján

Zalaszentgrót - Hagyományosan az év utolsó munkanapján véradás zajlik Zalaszentgróton, s az itteni véradóktól összegyűjtött vér kerül az új év első napjaiban a megyei kórházba.

Szalay Csaba

Kasza Ferenc 86. alkalommal adott vért Fotó: A szerző

Nyírő Tiborné, a Vöröskereszt zalaszentgróti vezetője elmondta, hogy a térségből száz főre számítottak, végül 68 véradó jelent meg. Vannak közöttük olyanok is, akik 70-80-90-szeres véradók. A szilveszter napját megelőző akció, amelyhez a helyszínt a Zalaszentgróti Művelődési és Sport Egyesület díjmentesen biztosította, abban különbözik az év előző három véradásától, hogy ilyenkor az önkormányzat és egy vállalkozó adományaként virslivel, zsemlyével és sörrel köszönik meg a részvételt. Kasza Ferenc, aki 86. alkalommal adott vért, elmondta, hogy 19 éves korában, sorkatonai szolgálata alatt volt először véradó, és azóta lehetőség szerint minden véradáson szívesen nyújtja a karját. Hiszi, hogy a gyógyító munkában nagy szükség van az ő vérére is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!