Hírek

2016.06.06. 16:19

Jóvátétel: fogvatartottak számolták fel a lerakót

Zalaegerszeg – Illegális szemétlerakó felszámolásában vettek részt a minap a Zala Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet fogvatartottai a jóvátételi program keretében.

Horváth A. Attila

A BV-intézet tájékoztatása szerint felvették a kapcsolatot a Rendért Zalai Közbiztonsági és Polgárőr Egyesülettel, s ennek eredményeként megkezdték Zalaegerszeg  illegális szemétlerakóinak felszámolását. Pénteken a Csácsi-hegyen dolgozott négy fogvatartott, megtisztítva egy hulladékkal teleszórt területet. Mint azt Szépné Tóth Györgyitől, a BV-intézet sajtóreferensétől megtudtuk, a folytatásról is egyeztettek már Sándor Dénessel, a Rendért egyesületi elnökével:   terveik szerint a  Budai-völgyi úton számolnak fel legközelebb illegális lerakót. Úgy látják, az együttműködés formálja a fogvatartottak környezettudatosságát és illeszkedik Zalaegerszeg Ökováros programjába is.

Négy fogvatartott dolgozott a minap a Csácsi-hegyen
Fotó: Katona Tibor

A büntetés-végrehajtás a reintegráció fontos részének tekinti a munkatapasztalatok megszerzését és a jóvátételi programot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!