Hírek

2016.08.26. 19:55

Jövő héten vadpörköltfesztivál

Zalaegerszeg – Magyar Termék Nagydíjat kap szeptemberben a Zalaegerszegi Vadpörkölt és Borfesztivál – Zalai Teríték, jelentette be Balaicz Zoltán polgármester az idei programot beharangozó sajtótájékoztatón, amelyen az is elhangzott: a nagyrendezvény jövő péntektől vasárnapig várja az érdeklődőket a belvárosban.

Varga Lívia

A polgármester kiemelte: a cél, hogy a fesztivál elválaszthatatlanul összeforrjon Zalaegerszeg nevével.

Balaicz Zoltán szólt továbbá arról is: e program keretében ünneplik az erdélyi Marosvásárhellyel kötött testvérvárosi kapcsolat húszéves évfordulóját, s pénteken 10.30-kor avatják fel Farkas Ferenc Fiatalok című szobrát a Deák téren. Szombaton, folytatta a városvezető, a korábbinál több, összesen 70 bográcsban főnek majd a vadételek, s most először lesz vadászkutya felvonulás, továbbá a vadászati tematikához kapcsolódó divatbemutató is.

A sajtótájékoztató zalaegerszegi és badacsonyi résztvevői
Fotó: Pezzetta Umberto

Tompa Gábor, a szervező Kvártélyház Szabadtéri Színház Kft. ügyvezetője a sokszínű kulturális programok mellett arra hívta fel a figyelmet, hogy a fesztivál ideje alatt több belvárosi étteremben kínálnak majd különleges vadételeket, lesz például vadhamburger is.

A sajtótájékoztatón bemutatkozott Badacsony is, amely külön standdal érkezik a fesztiválra, felvonultatva értékeit, egyebek mellett kiváló borait. Krisztin N. László polgármester leszögezte: reméli, hogy ez a két település együttműködésének nyitánya lehet majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!