Hírek

2017.03.31. 11:57

Jubileum és a japán és magyar kultúra jegyében

Keszthely – Jövő héten kezdődik a japán-magyar Életfa Általános és Alapfokú Művészeti Iskola tavaszköszöntő ünnepsége, mellyel az intézmény 20 éves fennállása előtt tisztelegnek.

Keszey Ágnes

A rendezvényekről pénteken sajtótájékoztatót tartott Babos Lajos az Életfa Iskola igazgatója és Móroczné  Komáromi Gyöngyi az iskola magyar alapítója. Az intézményben évről-évre  megrendezik a japán alapítóról (Okuma Nobuko Kodály - díjas zenepedagógus) elnevezett Okuma napokat, idén  a két évtizedes jubileum jegyében. A sajtótájékoztatón elhangzott: a rendezvény fővédnöke Manninger Jenő országgyűlési képviselő, az Interparlamentáris Unio Magyar-Japán Baráti Tagozatának elnöke,  a kedden 17 órakor kezdődő megnyitóünnepségen pedig jelen lesz Japán magyarországi nagykövete is.

Móroczné Komáromi Gyöngyi és Babos Lajos a sajtótájékoztatón

A szerdai programokra minden érdeklődőt várnak: 16.30-kor Örömteli gyermekkor-használható tudás címmel tart előadást Juhász Ildikó, a Független Pedagógiai Intézet igazgatója, majd 18 órától, az ünnepi hangversenyen a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem japán növendékei lépnek fel. Csütörtökön az iskola diákjai   a magyar és japán kultúra jegyében ismerkedhetnek népi kismesterséggel, a japán gasztronómiával, és a XXI. század taneszközével, a szorobánnal.  A jubileumi eseménysorozat májusban, majd ősszel folytatódik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!