Hírek

2017.06.22. 11:43

Jutalomból a Balatonra - Volt a gyerekek közt, aki még nem is látta a magyar tengert

NAGYKANIZSA - A Nostru Országos Cigány Egyesület szegény sorsú, de jól tanuló gyerekeket kirándultatott a Balatonhoz. A nebulók között akadt, aki életében most látta először a magyar tengert.

Horváth-Balogh Attila

Az A Nostru Országos Cigány Egyesület szegény sorsú, de jól tanuló gyerekeket kirándultatott a Balatonhoz. A nebulók között akadt, aki életében most látta először a magyar tengert.

Fotó: A Nostru

A mostani kirándulás is ezen törekvések sorába tartozik, a gyerekek jó bizonyítványukért cserébe kapták a balatoni utazást.

– Számunkra fontos volt, hogy ezek a jól tanuló diákok, akik hozzánk járnak a hétvégi kollégiumba, kapjanak valamilyen pozitív megerősítést – hallottuk Lendvai Ferenctől. – A jutalmazás formájául azért éppen a kirándulást választottuk, mert a diákjaink között vannak, akik sajnos, még a város határain túlra se jutottak, nemhogy a Balatonra – mi több, akad, aki életében egyszer sem látta a magyar tengert, nem utazott vonaton, se hajón Azt szerettük volna, ha ezek a gyerekek ilyen élményekkel is gyarapodnak.

Lendvai Ferenctől megtudtuk: vonattal utaztak Fonyódig, ahol kompra szálltak és áthajóztak Badacsonytomajba. Mint elmondta, csaknem 20 gyermeket kirándultathattak az elnyert állami támogatás révén.

– Ma pedig Pécsre utazunk velük, a Gandhi Gimnáziumba, ahol megismerkedhetnek a továbbtanulási lehetőségekkel, illetve felkeresünk egy vállalkozót is, aki roma ételeket kínál egy lakásétteremben – tette hozzá Lendvai Ferenc elnök.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!