Hírek

2016.09.22. 12:34

Drogot árult az iskolánál

Nagykanizsa – Egy év 10 hónap börtönre ítélte a kanizsai járásbíróság nem jogerősen azt 25 éves férfit, aki két iskola közelében árulta a házilag kevert kábítószert.

Arany Gábor

S. Nándor régóta fogyaszt legális és illegális tudatmódosító szereket, kábítószer birtoklása miatt többször folyt ellene eljárás. Különböző helyekről jutott hozzá dizájnerdrogokhoz, illetve vásárolt marihuánát, speedet és új pszichoaktív anyagnak nevezett szereket. Ezeket otthon dolgozta fel: tepsiben oldószerrel elkeverte, gyógynövényekkel elegyítette, a masszát hajszárítóval megszilárdította. A növényi törmeléket dohánnyal cigarettába sodorta és fogyasztotta, valamint barátainak, ismerőseinek árulta. Köztük egy 17 éves zalaszentjakabi fiúnak is.

Így volt ez tavaly június 2-án is, amikor a fiú barátnőjével és ismerősével Nagykanizsára utazott, hogy újabb adagot vásároljon kétezer forintért. Tudta, hogy S. Nándor napközben a városban elérhető, és megrendelésre a régi mozikerthez viszi az anyagot. Ismerősével hívatta fel a dílert, aki rövid időn belül megjelent a két iskola bejáratához is közeli helyen. A fiú ismerőse közreműködésével vette meg a drogot, aminek egy részét elszívta, a többit a rendőrség két nappal később lefoglalta tőle. A szakértői vélemény szerint a növényi törmelék új pszichoaktív anyagnak számító szintetikus kannabinoidot tartalmazott, ami ma már kábítószernek számít. A rendőrség két héttel később házkutatást tartott S. Nándornál, és kábítószereket, új pszichoaktív anyagokat, digitális mérleget, kémiai képletekkel teleírt papírlapot, több tétel növényi törmeléket foglaltak le tőle.

S. Nándort kábítószer-birtoklás vétsége, valamint 18. életévét be nem töltött személynek oktatási épület közvetlen közelében új pszichoaktív anyag átadásával elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette miatt marasztalták el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!