Hírek

2017.07.07. 11:36

Kalandtábor gyerekeknek - Örök élmény a Nyitnikék Erdei Iskolával

OBORNAK Rengeteg szép élménnyel térhettek haza tegnap azok a gyermekek, akik részt vettek a Nyitnikék Erdei Iskola egy hetes kalandtáborán. A Zalaerdő Zrt. által működtetett létesítményben minden a természet szeretetéről szól.

Pásztor András

A Zalaerdő Zrt. évekkel ezelőtt nem kevés pénzből alakította ki az obornaki erdei iskolát, ami azóta is egyre nagyobb népszerűségnek örvend a fiatalok körében. Évközben rendhagyó tanóráknak, iskolai foglalkozásoknak ad otthont a létesítmény, míg a nyári szünidő alatt rendszeresek a táborozások.

– Ezen a héten rendeztük meg az nyári időszak első erdei kalandtáborát, amit egy nemzetközi, magyar-szlovén pályázatból finanszíroztunk – árulta el Fűrné Kinsztler Anita táborvezető. – Ennek megfelelően a nagykanizsai gyermekek mellett, a dobronaki kéttannyelvű iskolából is érkeztek fiatalok.

A 25 fős csapatnak rengeteg programmal készültek a szervezők, a kézműves foglalkozások keretében a bőrözés, az agyagozás, sőt még a sajtkészítés rejtelmeibe is betekintést nyertek a fiatalok, de íjászat, éjszakai erdei túra is várt a résztvevőkre.

Fiúk a bunkerben. Szili Bence (elől)  folyamatosan a terepet pásztázta, nehogy a lányok elfoglalják az erődöt       Fotó: Gergely Szilárd

– Voltunk kirándulni Lentiben, utaztunk a csömödéri erdei kisvasúton, megnéztük a pákai bunkereket és a budafai arborétum csodálatos növényvilágát – mesélte Szabó Anna, a kanizsai Piarista-iskola kisdiákja, aki elárulta: nagyon jó csapat verődött össze, a táborozás egy hete alatt sok új barátra is szert tett.

– Egy csomó állatot is láttunk, például őzet, szarvasbogarat, tücsköt és egy nagyon sok madarat – lelkendezett a 8 éves Szili Bence, aki a kanizsai Rozgonyi-iskola diákjaként érkezett. – A legjobb viszont az volt, hogy a srácokkal építettünk egy igazi erdei bunkert, amit meg is kellett védeni a lányoktól. Persze nem tudták elfoglalni a bunkert, őrszemként folyamatosan távcsővel pásztáztam a terepet.

Mint megtudtuk: a nyár során további két tábort is szervez a Zalaerdő Zrt., augusztus elején az erdei tündértábor kifejezetten csajos bulinak ígérkezik, majd augusztus közepén a mostanihoz hasonló erdei kalandtábor várja a gyerekeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!