Hírek

2016.08.30. 14:47

Kamera buktatta le a rapsiccá lett bérvadászokat

Nagykanizsa – Hobbi bérvadászok rapsickodtak,de a mozgásérzékelő kamera lebuktatta őket, nemrég emeltek vádat ellenük.

Arany Gábor

A vádiratba foglaltak szerint az egyébként mezőőrként dolgozó Sz. István és F. Renátó jó barátságban van, és hobbi bérvadászként is szoktak ténykedni cégnek, illetve vadásztársaságnak. Sz. István jogszerűen használt vadászterülete Nagykanizsától északkeletre található, és határolja az M7-es autópálya. A férfi tavaly nyár végén, ősz elején felfedezte, hogy az autópálya alatt átvezető nagyméretű vízelvezető csatornán keresztül feltűnés nélkül el lehet jutni az északi oldalra, ahová már nem terjedt ki a bérvadászati joga. Ezt követően szórót, azaz vadetetőt alakított ki odaát, hogy aztán átjárjon vadászni. Tavaly ősztől, október 25-től idén február közepéig F. Renátó társaságában öt alkalommal mentek át vadászni, amint arról a területen gazdálkodó cég által kihelyezett mozgásérzékelős kamerák felvételeket is készítettek. Sz. István hangtompítós golyós puskával érkezett, míg a F. Renátó lőfegyvert nem vitt, hanem a társáét használta legalább egy ízben, mégpedig február 11-én és akkor süldő malacot lőttek. Mindezek mellett a tilalmi időre sem voltak tekintettel. A két férfi ez év április első napjaiban az Sz. István által jogszerűen használt területen vadászott. F. Renátó nem vitt magával fegyvert, hanem társáét használta és kilőtt két őzbakot a vadra érvényes tilalmi idő dacára. Az elejtett állatokat elszállították és szétosztották egymás között, 312 ezer forint kárt okozva a vadgazdálkodónak.

A történtekről tájékoztatva dr. Pirger Csaba, a megyei főügyészség sajtószóvivője közölte, a két férfi ellen társtettesként, folytatólagosan elkövetett orvvadászat, valamint  kisebb értékre elkövetett lopás miatt emelt vádat a kanizsai járási ügyészség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!