Hírek

2016.11.08. 10:50

Kamion és gépkocsi karambolozott - Több ezer liter alkohol a főúton (frissítve)

A baleset a 7-es főút Rigyác és Becsehely közötti szakaszán történt. Az utat teljes szélességében lezárták.

Szabó Zsófia

Összeütközött egy személyautó és egy italokat szállító kamion kedd késő délelőtt Zala megyében, a 7-es főút Rigyác és Becsehely közötti szakaszán.

Az ütközés következtében a kamion az út menti árokba hajtott és felborult. A balesethez Nagykanizsáról érkeztek ki a hivatásos tűzoltók, akik áramtalanították a járműveket és megkezdték a műszaki mentést. A munkálatok idejére a főút érintett szakaszát teljes szélességében lezárták.

Elsődleges információink szerint az eset során több ember megsérült, ezért őket a mentők ellátják.

FRISS: A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője, Cseresznyés Dániel az MTI-t arról tájékoztatta, hogy a Rigyác közelében történt balesetben az első információk szerint hárman sérültek meg.

Az ütközés miatt az üveges szeszes italt szállító kamion az út menti árokba, az oldalára borult, rakománya pedig az úttesten szétszóródott. A műszaki mentés és a helyszínelés miatt a főutat teljes szélességében lezárták a 220-as kilométer közelében.

Fotó: Szabó Zsófia

Munkatársunk információi szerint teljes útzár van érvényben a 7-es főút Rigyác-Becsehely közti szakaszán,  ahol ma, nem sokkal 11 óra után súlyos közlekedési baleset történt. Elsődleges információink szerint egy Opel Astra személygépjármű és egy külföldi kamion ütközött, amelynek teljes rakománya – több száz liter alkohol – az útra borult és jelentős forgalmi akadályt képez.

A baleset pontos körülményeiről a rendőrség későbbre ígért tájékoztatást.

Kollégánk azt tapasztalta: az Opel eleje és a sofőr felőli oldal teljesen megrongálódott, a kamion pedig jelenleg is árokban fekszik. Az eset helyszínét és annak környékét a szétszóródott üvegek borítják és erős alkoholszag terjeng a levegőben.

A kamion harmincas éveiben járó ukrán sofőrjével sikerült pár szót váltanunk. Ő nem szenvedett sérülést, ellátásra sem szorult, a balesetről  pedig azt mondta: pontosan nem tudja felidézni a történteket.

Úgy tudjuk, azonban az Opel mindhárom utasa megsérült. Őket a mentők a Kanizsai Dorottya Kórházba szállították.

A Nagykanizsai Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság három gépjárművel – köztük egy daruval -  érkezett a helyszínre. A járműveket már áramtalanították, a műszaki mentést a rendőrségi helyszínelést követően kezdik majd meg.

13.50: Legfrissebb információink szerint még hosszú órákig tart a teljes útzár a 7-es főút Rigyác-Becsehely közti szakaszán,  ahol ma, nem sokkal 11 óra után súlyos közlekedési baleset történt. Elsődleges információink szerint egy Opel Astra személygépjármű és egy külföldi kamion ütközött, amelynek teljes rakománya – több száz liter alkohol – az útra borult és jelentős forgalmi akadályt képez.

A baleset körülményeiről Sznopek Veronika, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője azt mondta: a Nagykanizsa irányába közlekedő kamion - feltehetően a sebesség helytelen megválasztása miatt – letért az útpadkára és nekiütközött a szalagkorlátnak. Eközben a pótkocsija, amelynek rakománya alkohol volt, „megbillent”, „kilengett”, nekicsapódott a vele szemben közlekedő Opelnek.

Az elsődleges információktól eltérően nem három, hanem két könnyű sérültje van a balesetnek, akiket a mentők a kórházba szállítottak.

A kamion sofőrje nem szorult ellátásra.

Az útzár – a rendőrség tájékoztatása szerint – még órákig eltart.

Cseresznyés Dániel, a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője jelezte: a Nagykanizsai Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság három járművel érkezett a helyszínre. A balesetben megrongálódott gépjárműveket áramtalanították, a műszaki mentést a rendőrségi  helyszínelés után kezdik majd meg.

17:30

A rendőrség tájékoztatása szerint még mindig tart a teljes útlezárás a hetes főút Rigyác-Becsehely közti részén ahol még délelőtt történt baleset. Előreláthatólag este 7 és 8óra közt oldják majd fel a forgalmi tilalmat, addig célszerű elkerülni az érintett útszakaszt.

19:08

A Nagykanizsai Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság munkatársai alig tíz perccel ezelőtt – kevéssel 19 óra előtt -  kezdték meg a délelőtti balesetben felborult kamion műszaki mentését – mint arról kollégánk értesült.

A forgalom  várhatóan fél órán belül helyreáll a hetes főút Rigyác-Becsehely közti szakaszán.

19:55

A rendőrség tájékoztatása szerint megszűnt az útlezárás a hetes főút Rigyác  - Becsehely közti szakaszán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!