Hírek

2015.05.20. 13:36

Kanizsaiak a kárpitosok legjobbjai - A dobogós helyeket a dél-zalai város fiataljai hozták el a szakmai versenyről

Nagykanizsa - Ritka, hogy a kárpitos szakma mindhárom, dobogós helyét nagykanizsai fiatalok foglalhatták el a VIII. Szakma Sztár Fesztivál országos versenyén – most mégis ez történt.

Horváth-Balogh Attila

A sikeres diákok és felkészítőik: Csököly Mátyás, György Gyula, Tombor Klaudia, Szlávecz János, Angyalosi Miklósné, Kertész György, Papp Valéria és Hegedűs Nanetta Brigitta. Fotó: Horváth-Balogh Attila

A rangos megmérettetésen első helyezést elérő Tombor Klaudiát, illetve a szintén a dobogón végző Hegedűs Nanetta Brigittát és Papp Valériát, valamint a gépi forgácsolók közt a 7. helyet megszerző Csököly Mátyást, illetve az őket felkészítő tanárokat szerda délután köszöntötték a Nagykanizsai Kereskedelmi és Iparkamara irodájában. A rendezvényre a korábbiaktól eltérően a gyerekek szüleit is meghívták a szervezők – és bizony, az anyukák szemében azért megcsillant egy-egy könnycsepp.

Dr. Polay József, a kamara elnöke az eseményen elmondta: Nagykanizsán januárban 18 szakmából 111 diák vett részt a versengésen, akik közül az említett 4 fiatal, a Nagykanizsai Műszaki Szakképző Iskola és Kollégium tanulói képviselhették az országos döntőn a dél-zalai várost. Hangsúlyozta: az itt elért sikerük páratlan és méltán ad okot a büszkeségre, szülőknek és felkészítőknek egyaránt.

A sikeres ifjakat Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő, Dénes Sándor polgármester és Bene Csaba, a szakképző iskola főigazgatója is köszöntötte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!