Hírek

2017.06.23. 11:50

Kanizsán találkoztak a nyugdíjas vasutasok

NAGYKANIZSA - Kétnapos baráti és kulturális találkozóra érkeztek tegnap a dél-zalai városba a dunántúli vasutas nyugdíjas klubok.

Pásztor András

A Dunántúl számos pontjáról, így például Sopronból, Székesfehérvárról, Pécsről, Celldömölkről is érkeztek vasutas nyugdíjas klubok a kanizsai találkozóra, amelynek tegnapi nyitányán kulturális gálaműsorral kedveskedtek a házigazdák. A Kodály Zoltán Művelődési házban fellépett az intézmény énekkara, majd a Premier Táncklub adott színvonalas műsort, kedvet csinálva a délutáni zenés, táncos mulatsághoz.

A dunántúli vasutas nyugdíjasokat a Kodály Zoltán énekkar köszöntötte Fotó: Gergely Szilárd

A rendezvényen megjelent Balogh László, az önkormányzat humán bizottságának elnöke, aki köszöntőjében rámutatott: a vasutas klubokat a barátságon túl, a hivatásuk szeretete is összetartja, így aztán e kötelék sokkal inkább védett és erősebb.

– Az, hogy a mostani találkozóra is ilyen szép számban érkeztek a vasutas nyugdíjas klubok azt bizonyítja, hogy a közösségi kapcsolatok révén őrzik még a hűség és a barátság amúgy törékeny kelyhét – mondta Balogh László, aki elárulta: ő maga is vasutas családból származik, 87 éves édesapja ugyanis évtizedekig állt a vállalat szolgálatában.

A tegnapi ünnepi gálaműsort követően ma dél-zalai kirándulás vár a vasutas nyugdíjasokra, akik ellátogatnak többek között a kápolnapusztai bivalyrezervátumba és Zalavárra is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!