Hírek

2014.12.27. 09:05

Gondtalan pihenést kaptak - Karácsonykor is telt házzal üzemeltek a zalai szállodák

Zala megye - Ahogy az lenni szokott, a karácsonyi hosszú hétvégén megteltek a zalai szállodák, ahol igazi ünnepi hangulat várta a kikapcsolódni, pihenni vágyókat.

Pásztor András

Manapság nem csak a szilvesztert, hanem a karácsonyit is egyre többen töltik szállodai környezetben, legalábbis erre utal, hogy a zalai szállodák közel telt házzal üzemeltek az ünnepek alatt. Zalakaroson szinte egyetlen hotelben sem lehetett szobát foglalni a karácsony előtti napokban és hasonló volt a helyzet Hévízen, illetve Keszthelyen is.

– Eddig mindig odahaza töltöttük a karácsonyt, de most úgy határoztunk a lányommal, hogy egy kis kényeztetés nekünk is jár – mondta Beke Csilla, aki nem véletlenül választotta a karosi MenDan Hotelt. – Közel két évtizeddel ezelőtt itt voltam a szálloda megnyitóján, s azóta vágytam vissza ide. Nekünk most a kikapcsolódás, s a pihenés a legfontosabb, de örömmel látjuk, hogy a szállodában igazi karácsonyi hangulat uralkodik, legyen szó a programokról vagy éppen a gasztronómiáról.

Karácsonyfa a szállodában. Czimondor Nándor, a MenDan Hotel igazgatója Beke Csillával és Kereki Noémival beszélget. Fotó: Szakony Attila

– Azért választottuk ezt a szállodát, mert itt van a legnagyobb játékszoba és rengeteg programot kínálnak a gyerekeknek – árulta Magos Petra, aki férjével és két kisfiával, a 3 éves Bátorral és az alig fél éves Zsomborral érkezett.  – A két kissrác mellett nem igazán lett volna időm sütni-főzni, egy szállodában viszont gondtalanul együtt tud lenni a család – hangsúlyozta az édesanya.

A vendégek gondtalanságára nagy hangsúlyt fektettek a MenDan Hotelben.

– Karácsonytól szilveszterig tulajdonképpen telt házzal üzemel a szálloda, e két hét során négy turnusban fordulnak meg a vendégek, ami azt jelenti, hogy 3-4 éjszakát töltenek nálunk – így Czimondor Nándor igazgató. – A vendégek zöme egyébként visszatérő kuncsaft, sok köztük a kisgyermekes család, ezért a programok szervezésében is rájuk koncentráltunk. Szenteste a vendégekkel közösen díszítettük fel a karácsonyfát, majd Kollonay Zoltán adott ünnepi koncertet, másnap Rakonczai Imre volt a vendégünk, pénteken pedig Zséda énekelt karácsonyi dalokat.

Sok család kifejezetten gyermekbarát szállodát keresett az ünnepekre. A karosi MenDan Hotelben a kicsiknek tornát is tartottak. Fotó: Szakony Attila

Mint azt a karosi szálloda igazgatója elmondta: a szilveszteri hosszú hétvégére is beteltek a foglalások, december 28-től minden este sztárok szórakoztatják a a hotel közönségét, az év utolsó éjszakáján pedig igazi Las Vegas-i hangulatot idéz majd a szálloda.

„Szeretetet kérek karácsonyra, nem ajándékot " – mondta néhány héttel ezelőtt a 10 éves hódmezővásárhelyi kisfiú, Gulyás Péter. Édesanyja és édesapja ezért úgy határozott, idén csak egymásra figyelnek. Az ünnepet Keszthelyen, a Hotel Helikonban töltötték.

– Évek óta terveztem, hogy egyszer majd egy szállodában töltjük a karácsonyt, hiszen egész évben dolgozunk, mindig sietünk, így kevés az idő egymásra. Most együtt vagyunk, pihenünk, kikapcsolódunk. Valóra vált az álmunk – mondta Gulyás Józsefné.

Egyre többen vannak, akik hasonlóképpen gondolják és elutaznak valahova karácsonyra, ahol együtt lehet a család. A keszthelyi Hotel Helikonban szinte teltházas volt az ünnep. Gyerekek, szülők, nagyszülők karácsonyoztak együtt, de voltak egyedülálló vendégek is.

– Közel négyszázan töltötték nálunk az ünnepet. A legtöbben szerdán érkeztek, a 3-4 éjszakás foglalás a legjellemzőbb. Vendégeink 99 százaléka magyar – mondta Gyulai Mátyás corporate sales manager.

A szálloda programkínálatáról Szabó Adrienn igazgatóhelyettes beszélt.

– Külön programokat kínáltunk a gyerekeknek. A kézműves foglalkozásokba a szülők is bekapcsolódtak, így együtt lehettek, készülve az ünnepre. Szerdán közösen díszítettük fel a hotel karácsonyfáját, Szenteste ünnepi gyertyafényes vacsorára, másnap ünnepi koncertre vártuk vendégeinket.

A hotel két munkatársa azt is elmondta: ők maguk munkával töltötték a karácsonyt.

– Ez a hivatásunk, sok a visszatérő vendégünk, akik már szinte barátként érkeznek vissza. A hotelben családias hangulatú a karácsony és örömmel tölt el minket, ha örömet, boldogságot szerzünk.

A hévízi Hotel Európa Fit is megtelt az ünnepre. A szálloda karácsonyra nem csak ünnepi díszben, hanem teljesen megújulva várta a vendégeket.

– Tizenöt éve, amióta megnyitottunk, hagyomány, hogy december 24-én összegyűlünk a vendégekkel a karácsonyfa körül és közös énekléssel teremtjük meg az ünnepi hangulatot. Szórakoztató koncertekkel – köztük Szulák Andrea fellépésével – táncelőadásokkal, esténként élő zenével vártuk vendégeinket. Hagyományos, magyaros karácsonyi ételeket kínáltunk az ünnepnapokon – idézte Könnyid László vezérigazgató a karácsonyra teljesen megújult hotelben.

– Három hétig zárva voltunk, felújítottuk és átalakítottuk a recepciót és a hallt, az uszodát, a szálloda több belső terét és a fürdőszobákat. A szálloda közel 200 dolgozója – munkakörtől függetlenül – egy nagy családként vett részt a felújítás utáni takarításban, rendrakásban, hogy az ünnepre érkezőket fogadhassuk. December 22-én nyitottunk újra, azóta érkeznek vendégeink. A 3-4 éjszakás tartózkodás a jellemző. Vendégeink többsége magyar, de sokan érkeztek Ausztriából is.

A karácsonyi teltházas időszak után a foglalási adatok szerint szilveszterre is megtelnek a hotelek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!