Hírek

2015.07.23. 12:38

Karambol kamionnal - nem tudta kivédeni az ütközést

Nagykapornak - A frontális ütközést igyekezett kivédeni a fiatal sofőr, amikor balra kormányozott, hogy elkerülje a sávjába áttérő, szemből érkező kamiont, ám annak vezetője az utolsó pillanatban visszairányította járművét a jobb oldalra. A tavaly november 9-én hajnalban Nagykapornakon bekövetkezett balesetben a személyautó egyik utasa meghalt; a kamion sofőrje ellen a napokban emeltek vádat.

Arany Gábor

Az 57 éves tiszafüredi V. Géza nyergesvontatós járműszerelvényével november 9-én, vasárnap hajnali fél négykor ért Nagykapornakra Keszthely felől. A kamion az erősen jobbra ívelő kanyarban áttért a menetiránya szerinti bal oldalra, de amikor sofőrje meglátta a Zalagerszeg felől jövő személyautót, visszakormányozott jobb oldalra és vészfékezett. A vele szemben felbukkanó kamion láttán az Opel Astra 18 éves bókaházai vezetője balra igyekezett kitérni és vészfékezett, de a két jármű a Zalaegerszeg felé vezető sáv jobb oldalán összeütközött. A kamion ez után még 29 métert tett meg, mire megállt, a személyautó pedig az ütközés erejétől 11 méterre visszacsapódott és a vizes árokban kötött ki. A személyautó két utasa nem használta a biztonsági övét. A hátul ülő 35 éves zalaapáti férfi a helyszínen életét veszítette. Az elől helyet foglaló 25 éves bókaházai férfi életveszélyes, maradandó fogyatékosságot eredményező sérüléseket szenvedett el. A személyautó és a kamion sofőrje nem sérült meg.

A megyei főügyészségtől kapott tájékoztatás szerint a történtekre tekintettel az egerszegi járási ügyészség a kamion vezetője ellen halálos közúti baleset okozás miatt emelt vádat a napokban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!