Kárpátaljai családok érkeztek Keszthelyre

2017. augusztus 08., 13:21 szerző: Zámbó Balázs fotós: Zámbó Balázs
komment
KESZTHELY A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége Keszthelyi Csoportja július 28-tól augusztus 5-ig vendégül látott Kárpátaljáról négy beregszászi családot, tíz felnőttet és tíz gyermeket Keszthelyen. A vendégek családoknál laktak.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

A kapcsolat a szövetség tavalyi budapesti kongresszusán kezdődött, tavasszal pedig széles körű társadalmi adománygyűjtés kezdődött a családok vendéglátására. A támogatásoknak köszönhetően a szervezők sokszínű kulturális és szabadidős programot tudtak összeállítani.

Fotó: Zámbó Balázs

Keszthelyen megnézték a a vendégek a Festetics-kastély múzeumait és a modellvasút kiállítást, a Balatoni Múzeumot, a Baba- és a Játékmúzeumot, a Csigaparlamentet, a panoptikumot, valamint strandoltak. Fürödhettek és kedvezményes étkezésben részesültek Balatongyörökön, Vonyarcvashegyen, Gyenesdiáson és Cserszegtomajon.

Fotó: Zámbó Balázs

Egy teljes napra Hévíz önkormányzata is vendégül látta a csoportot. A családok kirándultak a rezi várba és a Laky Demeter turistaházhoz, Tapolcára a Tavasbarlangba, Hegyestűre és Salföldre, a Kis-Balatonhoz. Keszthelyen bemutatták az egyik vendég házaspár által a Gulág-emlékév alkalmából készített, A hűség ára című dokumentumfilmet. Az utolsó napon a Pannon Egyetem Georgikon Kar vízitelepén lehetőség nyílt vitorlázásra, fürdésre és strandjátékokra.

Zámbó Balázs

2017. augusztus 08., 13:21 szerző: Zámbó Balázs fotós: Zámbó Balázs

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...