Hírek

2015.11.25. 18:48

Katalin-napi vásár Lendván: megint divatba jönnek a kézműves termékek

Lendva - Újra fellendülőben a kereslet a kézműves áruk iránt, advent idején is egyre szívesebben díszítjük lakásainkat minőségi termékekkel.

Gyuricza Ferenc

Többek között ezt mondták a tapasztalatok összegzésekor a Katalin-napi vásár árusai. A határon túli városban immár tizenegyedik alkalommal kínálták portékáikat a kézművesek és kistermelők. Közülük többen is Magyarországról érkeztek, mint ahogy a vásárlók és a nézelődők között is akadtak szép számban, akik csak a vásár miatt érkeztek Lendvára.

– Nincs konkrét elképzelésünk, körbejárjuk az árusokat, és majd csak azután döntünk. Egy biztos, nem térünk haza üres kézzel – mondta Ferincz Renáta, aki édesanyjával nézte végig a vásár kínálatát. A tormaföldei fiatal hölgy hozzátette: jó néha otthonról kimozdulni, s miután otthon nincs olyan vásár, aminek hasonlóan színvonalas lenne a kínálata, így Lendvát választották.

– Többen is mondják, hogy a térségnek ez a legszínvonalasabb vására, és én is így látom – folytatta Horváth Csaba fazekas. A Zalaegerszegen élő kézműves évek óta visszatérő vendég Lendván, így aztán van bőven összehasonlítási alapja. Nemcsak úgy látja, hogy idén nagyobb a kereslet a vásár iránt, de azt is mondja, mintha újra divatba jönnének a kézműves termékek.

– Sokan tényleg csak azért vásárolnak apróságokat, hogy az adventi időszakra feldíszítsék velük a lakásukat – tette hozzá. – Keresettek a kisebb angyalfigurák, a sípok, de jól fogynak a használati edények is.

– Nekem sincs okom a panaszra – folytatja az úgyszintén Magyarországról érkezett Nagy M. Katalin, aki elsősorban levendula-illatos ajándéktárgyakat, s mellette egyéb kiegészítőket kínál. – Az a tapasztalat, hogy egy kisebb értékű ajándék- vagy dísztárgy miatt a legtöbben könnyebben megnyitják a pénztárcájukat, s én többségében ilyeneket kínálok. A már nagyobb értékű, akár több tíz eurós termékeknél a szlovén vásárlók is sokkal alaposabban megfontolják a vásárlást, legyen bármilyen szép vagy minőségi is az általunk kínált áru.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!