Hírek

2016.04.14. 12:51

Katasztrófavédelmi verseny diákoknak - Tizenegy csapat tizenegy feladattal méretett meg

Zalaegerszeg - Immár huszonnegyedik alkalommal rendezték meg a katasztrófavédelmi ifjúsági versenyt a megyeszékhelyen csütörtökön délelőtt a lenti, valamint a zalaegerszegi járás általános és középiskolás tanulóinak részvételével.

Arany Gábor

Karóczkai János tűzoltó ezredes, az egerszegi katasztrófavédelmi kirendeltség vezetője elmondta, hogy a felmenő rendszerű megméretésen 11 oktatási intézmény közel félszáz diákja vett részt, és 11 helyszínen adott számot elméleti, gyakorlati tudásáról.

- Az állomásokat úgy állítottuk össze, hogy minél sokrétűbb ismeretről adjanak számot a négyfős csapatok - magyarázta. Egyebek mellett tűzoltó szakmai feladatokat kaptak a fiatalok. Emellett vízügyi tudnivalók, azaz nyúlgátépítés, buzgárelfogás várt rájuk. Veszélyes anyagok ismerete, térképolvasás, elsősegélynyújtás is szerepelt a programban. Ezenkívül teszten mérték fel, tudják-e a fiatalok, hogy a veszélyes helyzetekben mi a teendő.


Az ügyességüket pedig mocsáron átkelésben, illetve menekülőkámzsában, vakon végrehajtott labirintusjárásban mutathatták meg.

Az április 19-i megyei döntőbe - amit hagyományosan az egerszegi Dísz téren rendeznek - az általános iskolák közül az egerszegi Mindszenty és a lenti Vörösmarty, míg a középiskolák közül a lenti Gönczi gimnázium, valamint az egerszegi Ganz szakközépiskola csapata jutott be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!