Hírek

2016.10.03. 13:17

Katona találkozó

Lenti – Az egykori Bottyán–laktanya anyagi és technikai főnökségének volt hivatásos és civil dolgozói tartottak baráti találkozót az elmúlt hétvégén a településen.

Korosa Titanilla

Mint azt a helyi szervező, Erdélyi József elmondta: idén jubilál a találkozó, hiszen 15 éve tartják már ezt a hagyományt.

Idén 15. alkalommal találkoznak az anyagi – technikai főnökség egykori  munkatársai és koszorúzták meg a Bottyán – szobrot

A találkozóra mintegy 40 egykori munkatárs érkezett meg Lentiben az ország számos pontjáról a helyiek mellett. Rába Imre nyugalmazott tábornagytól megtudtuk: az évfordulós összejövetelen résztvevők az 1970 – es és 80 – as években, illetve a laktanya bezárásáig szolgáltak Zajdán, de nem egy időszakban. Mint mondta: az akkori körülményekhez képest összetartó, egymást segítő kollektíva alakult ki, akik jó légkörben végezték napi feladataikat. Az állomány hivatásos katonákból és civilekből állt, előbbi 60 – 70 főt számlált az említett időszakban.

A civilek nevében Eklerné Máté Valéria, aki számviteli részlegvezető volt a laktanyában elmondta: mindannyian szívesen jönnek el ezekre a találkozókra, a társaság azután is összetartó maradt, hogy többen az ország távolabbi pontjaira kerültek el innen.

A szakmai és baráti társaság tagjai ez alkalommal is megkoszorúzta a laktanya névadójának, Bottyán János kuruc generálisnak a szobrát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!