Hírek

2016.05.24. 13:43

Kátyúk szegélyezik a tóhoz vezető utat

Nagykanizsa – Az elmúlt néhány évben számos fejlesztés történt a Csónakázó-tó közvetlen környezetében. Ezért is bosszantó, hogy a tóhoz vezető útszakaszon több a kátyú, mint az aszfalt.

Pásztor András

Elkerülő út, kerékpáros látogatóközpont, erdei tornapálya, felújított, kibővített csónakház. Csupán néhány azon fejlesztések közül, melyek az elmúlt időszakban valósultak meg, s melyek azt a célt szolgálják, hogy a Csónakázó-tó és környéke valóban látogatott legyen. Emberekből pedig nincs is hiány, a pecások és a sportolók mellett, egyre több kiránduló és kerékpáros is érkezik. Legközelebb, jövő hét végére várnak több ezer érdeklődőt a Sárkányhajó Road Show szervezői, ám kérdés, hogy a helyszínre vezető bekötőút mennyi autós, bringás és gyalogos kedvét veszi el a mulatságtól. A közel 400 méteres útszakaszon ugyanis több a kátyú, mint az aszfalt. Mindez nem csak lehangoló, de balesetveszélyes is.

– Korábban végeztünk kisebb javításokat az útszakaszon, de a kátyúk ismét megjelentek az úton – mondta Fitos István, a városüzemeltetéssel foglalkozó VIA Kanizsa Nonprofit Zrt. vezérigazgatója, aki hozzátette: az elkövetkezendő hónapokban ismételt kátyúzást terveznek, ám hosszútávú megoldást egy teljesen új aszfaltszőnyeg jelentene.

– Tisztában vagyunk vele, hogy a Csónakázó-tóhoz vezető szakasz rossz állapotban van, ezért az önkormányzat tervei közt szerepel is annak rendbetétele – hangsúlyozta Tóth Nándor alpolgármester, aki jelezte: a jövő heti Sárkányhajó Fesztivál kezdetéig ugyan nem készül el az út felújítása, de legkésőbb a jövő évi költségvetésben szerepeltetik ezt a tételt is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!