Hírek

2017.03.18. 19:34

Kelt, krémes és más finomságok

Nyolc kategóriában mérethették meg magukat a helyi tapasztalt háziasszonyok és a sütemények készítése iránt érdeklődők a településen sok éve hagyományos süteményversenyen.

Korosa Titanilla

Idén bővült a kategóriák száma, a kelt tészták, torták, almás, krémes, valamint édes és sós sütemények mellett lehetett indulni diós és mákos finomságokkal is. Az édességek versenyére ez alkalommal 18-an neveztek, többen 2 vagy 3 fajtával érkeztek, így összesen 24 különféle süteményt, illetve tortát kóstolhatott a szakmai zsűri.

Ivanics Sándorné (balra) és Tüske Lászlóné 24 sütemény közül választotta ki a legfinomabbakat Fotó: Korosa Titanilla

Az idei versenyen kiemelkedően magas volt az egészen fiatalok, általános iskolás korú versenyzők részvétele, akik sikeresen helytálltak a tapasztalt háziasszonyok mellett és szép eredményeket értek el a saját maguk által készített süteményekkel. Az Ivanics Sándorné és Tüske Lászlóné cukrász alkotta zsűri megköszönte a szülőknek, hogy bevezetik gyermekiket a sütemények készítésébe, illetve ösztönzik őket, hogy édességeket készítsenek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!