Hírek

2016.07.18. 15:16

Kérdések a vasútállomás felújításáról - DK: Felcsút, vagy Keszthely fontosabb?

Keszthely – „A Demokratikus Koalíció úgy érzi, hogy a Balaton fővárosa: Keszthely és környéke lakói mintha másodrendű polgárok lennének az 1800 fős Felcsút mögött”- hangzott el a párt sajtótájékoztatóján.

Keszey Ágnes

A párt megyei közgyűlési képviselője, Nagy Zoltán felidézte: 2015 végig be kellett volna fejezni a fogadóépület felújítását. Elmondta: a keszthelyi állomás mintegy százezer embert szolgál ki, s míg a napi 20-30 utassal működő felcsúti vasút határidőre elkészült, a keszthelyi épület átadása az idei turisztikai szezonra sem történt meg.

– A DK kérdezi a kormányt, hogy Keszthely miért nem olyan fontos, mint Felcsút? Kérdezzük Keszthely FIDESZES többségű önkormányzatát, hogy miért nem sürgette a turisztikailag kiemelten fontos pályaudvar befejezését a főszezon kezdetéig? – érdeklődött a képviselő. Kovács Viktória, a párt választókerületi elnöke, önkormányzati képviselő sorolta a kérdéseket, melyekről a MÁV-tól kért információkat.

– A tervezési szakaszba miért nem szólhatott bele az önkormányzat? A korábbi parkoló továbbra is a lakosság rendelkezésére áll-e? Az építkezés idején az akadálymentesítés és a forgalom normális menetű kiszolgálása miért nem valósult meg, ha egy fél éves projektet másfél évig vagyunk kénytelenek elszenvedni? Csak annyi választ kaptam, hogy majd választ fogok kapni – mondta. Hozzátette: míg 25 állomás felújítására 4 milliárdos uniós forrás van, addig a felcsúti vasút továbbépítésére 9 milliárdot szánnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!