Hírek

2017.04.02. 13:33

Kerékpáros szezonnyitó: áldással indították útjukra a bicikliseket

Nagykanizsa - Több száz kerékpáros sorakozott fel vasárnap az Erzsébet téren. A tavaszi szezonnyitó rendezvényen az útnak indulók papi áldásban részesültek.

Benedek Bálint

A Teker Egyesület harmadik alkalommal érezte fontosnak, hogy mielőtt a biciklisek nagy számban nyeregbe pattannának, felhívja a figyelmet a biztonságukra, a szabályos közlekedésre.

- A tavaszias időben egyre többen veszik elő a kerékpárokat, melyekkel csak alapos átvizsgálás után induljunk útnak - tanácsolta Jankovics Ferenc, a Teker Egyesület alelnöke. - A járművet évente egyszer érdemes átnézni. Mielőtt hosszú túrára indulunk, a legjobb, ha szakembereknek is megmutatjuk, hiszen akkor a laikus szem elől rejtett hibák is kijavíthatók.

Jankovics Ferenc elmondta: robbanásszerűen megemelkedett az egyesület taglétszáma. Ez annak köszönhető, hogy az országúti kerékpározás legnagyobb varázsát a társaságban tekerés adja.

Csorba Tamás atya áldotta meg a bringásokat az Erzsébet téren
Fotó: Gergely Szilárd

Az alelnök állítása vasárnap az Erzsébet téren beigazolódott, hiszen több százan gyűltek össze, hogy a nyarat idéző időben együtt mozogjanak.

Köztük volt a nagykanizsai Miatta Mercédesz is, aki szombaton még Veszprémben egy embert próbáló Spartan Race akadályversenyt teljesített, de vasárnap is úgy érezte, hogy nyeregbe kell szállnia, s eldöntötte: teker néhány kilométert a barátaival.

- A mozgás boldoggá tesz, az adrenalin állandóan dolgozik bennem, gyakran futok és rendszeresen úszok. Most a 60 kilométeres távot vállaltam be - említette Mercédesz. - Jól jön a gyakorlás, hiszen ebben az évben a triatlonos csapattal is indulok versenyeken, s persze ha még jut mellette időm, akkor az országúti kerékpárosokkal is elindulok túrázni.

A biciklisek seregét az Alsótemplom plébánosa, Csorba Tamás áldotta meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!