Hírek

2015.08.03. 13:52

Kerítés mellett menekülttábor is?

Zalaegerszeg - A magyar-szerb határon a migráció kezelését szolgálni szándékozó kerítés építése elhamarkodott, átgondolatlan kormányzati ötlet, amit a legújabb hír, a sormási menekülttábor létrehozásának terve is bizonyít.

Arany Horváth Zsuzsa

- Talán az indokolja a minden előzmény nélkül bejelentett menekülttábor felállítását, hogy a kormányzat is számít rá, a kerítés megépítése után a zalai, baranyai határszakaszon próbálnak majd átjutni a menekültek? - tette fel a kérdést a hétfői sajtótájékoztatón Góra Balázs, a Magyar Szocialista Párt megyei alelnöke, hozzátéve, a 170 kilométeresre tervezett határkerítés már többször hangoztatott véleményük szerint nem oldja meg a problémát. Amivel nemcsak Magyarországnak, hanem egész Európának szembe kell néznie.

- Ezért szorgalmazzuk az uniós államok összefogását, annak ellenére, hogy jól látható, Magyarország elszigetelődik a kerítés ötletével - mondta a szocialista politikus.

Az MSZP két hónapja benyújtotta a parlamentnek azt a törvénymódosító javaslatot, amely szerint a 22 milliárd forintot inkább a megerősített határvédelemre és a helyben történő státuszelbírálásra, gyors ügyintézésre kellene fordítani.

- Erre mindezidáig nem kaptunk érdemi reagálást.

Góra Balázs elmondta, kérdést intézett a megyei rendőrfőkapitánysághoz, tudakolva, a tavalyi számhoz képest (436), amiről a júniusi megyegyűlésen szólt a főkapitány, nőtt-e Zalában az illegális határátlépés, több menekült került-e a rendőrség látókörébe, ami indokolná a sormási menekülttábor felállítását. Választ írásban kap.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!