Hírek

2017.02.23. 17:20

Fejlesztési tervekről is döntött a képviselő-testület

Keszthely - Pályázati benyújtása és megoldandó problémák egyaránt szóba kerültek a képviselő-testület februári soros ülésén csütörtökön.

Keszey Ágnes

Az első napirendi pont előterjesztése tartalmazza, hogy minden önkormányzati képviselő határidőre eleget tett vagyonnyilatkozat-tételi kötelezettségének. Tárgyaltak a Keszthelyi Televízió felügyelő-bizottságáról: egy lemondott tag helyett újat választottak, egyet  visszahívtak.

A környezetvédelmi beszámoló szerint esztétikai és élettani szempontból is jelentős volt a Sétáló utcai gömbkőrisek tavaly őszi koronaalakító és ifjító metszése. A kisebb lombkorona csökkentheti a nyári aszály károsító (lombvesztés) hatását

Áttekintették a város környezeti állapotáról szóló beszámolót.  Az illegális hulladéklerakók, a helyi rendelet tiltása ellenére történő zöldhulladék égetések, valamint a szelektív gyűjtőszigetek kulturálatlan és az utcai kézi szemetesek nem megfelelő használata (többen háztartási hulladékkal telítik meg) megoldandó problémákat jelentenek. A mérések szerint a levegőminőség jó, több fejlesztés révén csökkentek a közlekedési ártalmak. A beszámoló kitér a zöldterületek állapotára,gondozására, melyen belül kiemelt feladat a vadgesztenyesor aknázómoly elleni megóvása, balesetveszélyes fák kivágása, a metszések és új fák ültetése.  A játszóterek rekonstrukciója is folyamatos.

Tanulást segítő infrastrukturális fejlesztésekre kiírt pályázatok benyújtásához való  hozzájárulásról, s   előkészítési  költségek biztosításáról is döntött az intézményeket  fenntartó önkormányzat. A könyvtár terve közösségi térként működő kerti építmény megvalósítása és  eszközök beszerzése, a  Balatoni Múzeumé múzeumpedagógiai foglalkozások megtartására is alkalmas néprajzi tanulmánytár létrehozása.   Az önkormányzat a feladatellátást támogató, állam által biztosított elektronikus információs rendszerhez való csatlakozás megvalósítására nyújt be forrásigényt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!