Hírek

2017.04.09. 08:27

Természetesen egészségesen- Középpontban a lelki harmónia, a gondolkodás ereje, a test óvása, gyógyítása

Keszthely – Test és lélek, megelőzés és gyógyítás, szerencse és tudatosság, jelen és jövő - ezek mind főszerepet kaptak szombaton a Balaton színházban megrendezett Természetgyógyász napon.

Keszey Ágnes

Egészséges termékeket kínáló piactérré vált szombaton a színház földszinti előtere. Sok más mellett mézeket, sajtokat is kínált egy-egy termelő, „mindenmentes”, azaz a különféle táplálékallergiában szenvedők által is fogyasztható tortákat is kóstolhattak a rendezvény résztvevői, a szépségükért is tenni vágyók természetes alapanyagú kozmetikumokkal is ismerkedhettek, s egészségügyi, táplálkozási tanácsokat is kaphattak. Több alternatív egészségmegőrző, állapotjavító kezelést ki is próbálhattak az érdeklődők. Ezek egyike volt a tibeti hangtálas kezelés.

- Rezgéseket közvetít, melyeket a test vízmolekulái  vesznek át és viszik el a test minden részébe. Ahol a tálak vannak, ott izomlazító funkciója van, s a távolabb jutó rezgések mentálisan is lazítanak. Több tállal és több kezeléssel auratisztás, mentális blokkok oldása is elérhető - de ez attól függ, hogy a páciens mennyire tud ellazulni-  mondta el Lenner Attila hangterapeuta.

Lenner Attila hangterapeuta

Kicsit távolabb -  a külső szemlélő  -  szó szerint  nyakatekert mozdulatokat is láthatott.

- Ez az integrált manuálterápia bemutatása. Ez egy kézzel történő összetett kezelés, melyet egyébként masszázzsal, bambusszal,köpöllyel, készülékekkel is végzünk. Izomösszehúzódásokat, fájdalmas sérüléseket  is lehet kezelni így, de én esküszöm a megelőzésre. Egészséges embereknek is javaslom. Szinte minden embernél egy-két centi különbség van a végtaghosszban - ez pár kezeléssel helyre lehet rakni és megfelelő tornákkal meg is lehet tartani - árulta el Kóvári Zoltán masszőr. Akik pedig nem csak a testükre figyeltek, azok kipróbálhatták a sorselemzést.

– Kártyát használok: aktuális problémát tudunk körbejárni, hogy mi vezetett a kialakulásához és merre lehet elindulni ebből - összegezte Molnárné Máté Zsanett.

A Természetgyógyász napon egész nap előadások is várták a közönséget.

- A Víz világnapja közelsége miatt a víz a fő témája a rendezvénynek. Arra mindig figyelünk, hogy főként olyan előadók legyenek, akik Keszthelyen vagy környékén megtalálhatóak, hogy akiknek fontos az egészsége, megtalálja ezeket a lehetőségeket. A napot a hévízi gyógymódokkal és a gerinctornával kezdtük, majd csi kung bemutató és gyakorlat is volt -sorolt érdeklődésünkre néhény programot Csengei Ágota, a Balaton színház igazgatója.

Kóvári Zoltán masszőr az integrált manuálterápiát mutatta be - képünkön Fülöp Csenge ismerkedett a kezeléssel

A rendezvény előadói megismertették a közönséget az aromavizek hatásaival és kiegészítő daganatterápiával is. A résztvevők hallhattak a tudatosság, a siker és a szerencse összefüggéseiről is. Kereszty András előadását azzal kezdte, hogy minden cselekedetünk alapja az a kép, amit a környezetünkről kialakítottunk. Példákkal illusztrálva kifejtette, hogy hogy életünket a saját gondolatainkkal irányítjuk, és hogy tetteink határozzák meg, hogy kik vagyunk.  Kihangsúlyozta, hogy az emberi élet minősége az emberi kapcsolatok milyenségétől függ, így a megbocsátás fontosságára is felhívta  figyelmet, csakúgy, mint arra, hogy a panasszal és a hálával teremtünk: életünk, sorsunk  milyenségére vagyunk hatással. Szociológiai vizsgálatok bemutatásával pedig azt elemezte, hogy a szerencse tulajdonképpen nem is létezik, hiszen minden a gondolkozásunkon és a hozzáállásunkon  múlik. Azzal az üzenettel fejezte be előadását, hogy az embernek legyenek tervei,  azokat ne halogassa,  ne feltételekhez  kösse, hogy mikor akarja valóra váltani, hanem mindenki ma tegye meg az első lépést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!