Hírek

2017.02.27. 17:40

Szesztől felfűtött indulattal

Zalaegerszeg, Keszthely - Az alkohollal felfűtött indulatok ritkán vezetnek jóra, a napokban több fiatal ellen is vádat emeltek, mert erőszakba torkollott a viselkedésük.

Arany Gábor

Még 2015. december 5-re virradóan történt, hogy a megyeszékhelyen egy landorhegyi szórakozóhelyről távozó vendégek összecsaptak. Tízfős társaság tartott az Alkotmány utcában a központ felé, amikor két fiatalemberrel találkoztak össze, akikkel a társaság két tagjának korábban nézeteltérése volt, és beléjük kötöttek.

Egyiket valaki meg is lökte, amitől hanyatt esett, majd felülése után a földön odébb húzták. Társa ezt látva a segítségére sietett, de a többiek visszatartották. Ez után a tíz fiatal átment az utca túloldalára, ám ekkor a megtámadott duó szidni kezdte őket. Ezen feldühödve négyen kiváltak a csoportból és rátámadtak a két fiatalra, ütötték, rúgták, földre teperték őket.

A bántalmazásban az egyik áldozatuk koponyazúzódást szenvedett és eltört az orrcsontja. A történtek alapján garázdaság, testi sértés, valamint személyi szabadság megsértése miatt emelt vádat a négy fiatal ellen az egerszegi járási és nyomozó ügyészség.A másik, szintén vádemelésig jutott történet eseményei tavaly május 19-én este nyolc óra tájt a keszthelyi Balaton-partnál zajlottak. Két helybeli, 26 éves fiatalember erősen leittasodva érkezett a Csik Ferenc sétány parkolójába és az ott beszélgető csoporthoz imbolyogtak.

Egyikük a számára ismeretlen fiatalok közül kettőt hátulról átkarolt, és amikor szabadulni akartak volna, egyiket meg is ütötte. A támadó a mozdulat lendületétől az ott parkoló autónak dőlt, majd a földre csúszott, a megtámadott pedig egyensúlyát veszítve rázuhant. A földön a részeg dulakodni kezdett a fiatalemberrel és megharapta kezén, vállán. Ezt látva a megtámadott segítségére sietett volna a barátja, de a részeg férfi társa is beszállt az összecsapásba ütéseket, rúgásokat kiosztva, s ezzel megfutamodásra kényszerítve a közelébe kerülőt.

Közben a másik fiatal is kiszabadult szorult helyzetéből. Ellenfél nélkül maradva a két részeg egy parkoló teherautót megrugdalt - 200 ezer forint kárt okozva. Odébb egy motorkerékpárt löktek fel, a kár 264 ezer forint. Amikor utóbbi vezetője és utasa hozzájuk sietett számon kérni, amit tettek, rájuk támadtak.

A megyei főügyészség sajtószóvivője, dr. Pirger Csaba közölte, a két fiatalember ellen garázdaság, valamint rongálás miatt emelt vádat a keszthelyi járási ügyészség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!