Hírek

2017.06.01. 11:38

Tíz éves a keszthelyi maraton

Futók népesítik be a várost hét végén: szombaton és vasárnap rendezik meg a Keszthelyi Kilométerek versenyt. A rendezvény - melynek félmaraton és maraton távja is van - idén tíz esztendős.

Keszey Ágnes

A versenyközpont idén is Fő téren lesz: innen indulhatnak szombaton a Csattogó tappancsok, azaz a legfeljebb három éves gyerekek (szüleikkel kézen fogva) a 250 méteres szaladóversenyen. A nagyobbak különböző korosztályokban - egészen 14 éves korig - más-más futamokon indulhatnak, a legidősebbek versenytávja 1,5 kilométer. E versenyszámokra nevezni – ingyenesen - még a helyszínen (a Balaton színházban lévő versenyirodában) is lehet szombat reggel 8 órától.

A gyerekfutamok 10 órától 15 óráig zajlanak. 15 órától a 12 évesnél idősebben számára 2,5 valamint 5 kilométeres sprint futamokat is rendeznek e napon a belvárosban felépített körpályán. Vasárnap reggel 9.50-kor lesz a kerekesszékes és hand-bike-os, majd tíz órakor a félmaraton, maraton és váltók, 12.30-kor pedig a- jubileum tiszteletére -a 10,5 kilométeres táv rajtja. A futófesztivál miatt forgalomkorlátozásokra kell számítani a városban.

A szervező Keszthelyi Kilométerek Egyesület tájékoztatása szerint a következő forgalomkorlátozások lesznek a hét végén:

2017. június 3-án szombaton

14.30 – 18.00 óráig KESZTHELY belvárosában

2,5km-es körpályán

teljes lezárás lesz érvényben a Sörház, Kossuth, Helikon

és Balaton utcán.

A futók idénybe veszik a Helikon Park sétányát.

2017. június 4-én a pünkösdi vasárnap

09.30 – 15.30 óráig KESZTHELYEN és GYENESDIÁSON

10,5km-es körpályán, rendezvényhelyszín: Keszthely, Fő tér és Sétáló utca

KESZTHELYEN:

a teljes lezárás érinti a Fő teret, Bem utcát, Erzsébet királyné utcát, a Kastélykanyart, Lehel utcát és a TAPOLCAI UTCA teljes szakaszát.

Félpályás lezárás érinti a Zsidi út Vásártéri szakaszát, a Toldi utcát és az Apát utcát. A Balaton-partra bevezető úton a forgalom egyirányúsítva lesz, kivezetés a vasútállomás felöli vasúti átjárón.

GYENESDIÁSON:

Félpályás lezárás érinti a Kereskedők útját, az Avar vezér, Béke, Kapernaum és Széchenyi utcát.

A Keszthely és Vonyarcvashegy közti vasúti szakaszon a vasúti forgalom szünetel 10.00 órától 15.30 óráig, az utasokat vonatpótló autóbuszok szállítják. A Volán autóbusz járatai a Csapás u. és a Bercsényi u. felé közlekednek.

A rendezvényt a rendőrség és a polgárőrség biztosítja.

A pünkösdi hétvégén a keszthelyi Fő tér mindkét nap lezárva.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!