Hírek

2015.04.17. 15:14

Képviselői szemle az útépítésen - A helyszínen hegesztik a 600 méteres acélhíd elemeit Zalalövőnél

Zalalövő – Év végén közvetlenül a város előtt már egy acélhíd elemei ívelik át a régi országutat és a vasúti pályát, tájékoztatta tegnap a helyszínen az építkezés projektvezetője Vigh László országgyűlési képviselőt.

Hajdu Péter

Vigh László elmondta: a megyében folyó legnagyobb beruházáson, a mintegy 13,7 milliárd forint értékű zalalövői elkerülő út építésén Orbán Viktor miniszterelnök megbízásából tájékozódott tegnap a munkálatok helyzetéről. A helyszínen tartott sajtótájékoztatón a képviselő jelezte, a miniszterelnököt a megyei kórház és a lenti szálloda építéséről is tájékoztatta, s az említett beruházásokról a helyszínen is informálódik.

Sörös Péter projektmenedzser (balról) Vigh Lászlót az építkezés helyzetéről tájékoztatja, a háttérben a készülő acélhíd. Fotó: Katona Tibor

A megyeszékhelyről Zalalövő felé közeledve az országútról jobbra hatalmas töltés látszik, amin híddaruk alatt folyik az acélszerkezeti munka. Szemben, a Zala völgyében óriás pillérek várják, hogy rájuk kerüljön az a 600 méter hosszúságú acél híd, aminek elemeit fönn a töltésen kialakított munkaterületen hegesztenek össze jelenleg is.

A munkák helyszínén Vigh László országgyűlési képviselőt Sörös Péter projektvezető tájékoztatta. Mint ismert, 2013 októberében kezdődött a kisvárost tehermentesítő 10,5 kilométer hosszúságú elkerülő út építése, amit a tervek szerint 2016. októberben fejeznek be. Hozzá tartozik még a 86-os főút déli csatlakozásának 2,5 kilométeres megerősítése.

Hatalmas vasbeton pillérek állnak már a Zala völgyében, ezekre helyezik rá ez év végéig a 600 méter hosszú hidat.Fotó: Katona Tibor

A projektvezető elmondta, eddig időarányosan teljesítették a feladatokat, mind a pályaszerkezet, mind pedig a műtárgyak építése a tervek szerint halad. A 10,5 kilométeres elkerülő út 40 százalékán teljesen befejeződtek a földmunkák, s a hátralevő 60 százalékon is megkezdődtek a töltést alapozó munkák. Két jelentősebb műtárgy készül a beruházás során, egy 160 méteres híd a körmendi vasút fölött, illetve a Zalalövő előtti nagy, 600 méter hosszúságú acélhíd, ami kétség kívül a leglátványosabb része az építkezésnek.


Elemeit a helyszínen hegesztik össze, s majd nyártól rátolják a pillérekre. Az útszerkezet, a szigetelés és a burkolat pedig jövőre kerül rá. Az országgyűlési képviselő érdeklődésére a projektvezető elmondta még, 50-70 ember dolgozik folyamatosan a beruházáson 25 gépkocsival, 5 dózerrel, 10 kotrógéppel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!