Hírek

2017.02.03. 12:44

Két kerékpárút a Murához

Nagykanizsa – A Mura térségében két kerékpárút kijelölése, építése szerepel abban a januári kormányhatározatában – mondta tegnap Cseresnyés Péter, a Mura-program miniszteri biztosa.

Pásztor András

Mint azt az államtitkár elmondta: a kiemelt kerékpárutak finanszírozása elsősorban európai uniós forrásokból valósul meg, de egyéb támogatások bevonása sem kizárt.

– Az egyik bicikliút a 22 kilométer hosszú  Nagykanizsa-Szepetnek-Semjénháza-Murakeresztúr nyomvonalon kerül kijelölésre, így a korábban kialakított kerékpárúthálózatnak köszönhetően akár a Balaton dél-nyugati csücskétől indulhatnak  majd bringatúrák a Murához, ahonnét, akár vadvízi evezőtúrával is lehet folytatni a nyaralást – említette Cseresnyés Péter, aki hozzátette: a fenti nyomvonal kijelölése még az idei évben megtörténik.

A másik kerékpárút a 15 kilométeres Murakeresztúr és Őrtilos közt épül meg, jellemzően a árvízi töltésen halad majd, de olykor elkanyarodik, hogy bemutassa  a környék páratlan természeti kincseit.

Cseresnyés Péter, a Mura-program miniszteri biztosa a tegnapi sajtótájékoztatón  emlékeztett: a térség gazdasági, turisztikai fejlesztését célzó, ciklusokon átívelő program keretében a környékbeli kisvasút fejlesztése is komoly szerepet kap, illetve számos egyéb olyan beruházás, ami a mezőgazdasági termékek teljes vagy részleges feldolgozását segíti elő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!