Hírek

2012.03.06. 18:00

Két orvos ügyel továbbra is

Marad a két orvosos ügyelet Lentiben, erről állapodtak meg a többcélú kistérségi társulás tagjai. Az egészségügyi szolgáltatás biztonságos ellátásához plusz forrást is mellékelnek a települések.

Kelemen Valéria

A központi orvosi ügyelet kérdésében több hetes huzavona, s komoly egyeztetések után született megállapodás hétfőn este. Mint arról már többször szóltunk, az ügyeletet 2008 óta ellátó Emergency Service Kft. ügyvezetője kérelemmel fordult a társulási tanács tagjaihoz, hogy járuljanak hozzá a jelenlegi ügyelet átalakításához, s engedélyezzék, hogy a jövőben hétköznapokon és vasárnapokon csak egy orvos legyen szolgálatban.

 A kérelem kapcsán a társulási tanács elnöke, Horváth László lenti polgármester kiemelte: az egészségügyi szolgáltatást elnyert közbeszerzési eljárás alapján rögzített feltételekkel 2013. október 31-ig kell az Emergency Service Kft.-nek ellátnia, s nincs indok a változtatásra. A települési szövetség megérti, hogy a szolgáltató orvoshiánnyal küzd, a nehézségek áthidalásához ezért plusz forrást biztosít.

  A hétfői ülésen a társulás a két orvos mellett foglalt állást, azzal együtt is, hogy az esetszámok jelentősen csökkentek. Ezután döntöttek a 2012-es költségvetésről is, amelynek egyik fontos eleme, hogy lakosonként évi hatszáz forintos tagdíjat fizetnek. Az összeg egy részét az ügyeletet ellátó orvosok béremelésére lehet fordítani, illetve a munkaszervezet,  a családsegítő és gyermekjóléti szolgálat dolgozói számára a cafetériát finanszírozzák.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!