Két településen lesz időközi választás vasárnap

2016. február 25., 10:07 forrás: MTI
komment
Két településen lesz időközi önkormányzati választás vasárnap, polgármestert és önkormányzati képviselőket választanak.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Emődön azért kell időközi választást tartani, mert a képviselő-testület tavaly novemberben feloszlatta magát. A polgármesteri posztért három független jelölt indul: Havas István, Pocsai Enikő korábbi polgármester és Fekete Tibor. A nyolc képviselő-testületi helyért huszonheten indulnak. A település választói névjegyzékében 4122-en szerepelnek.

A Zala megyei Kisrécsén ugyancsak azért kell időközi választást tartani, mert a képviselő-testület novemberben feloszlatta magát. A polgármesteri posztért újraindul az eddigi települési vezető, a független Tóth Lucia, új jelöltként pedig a Magyar Munkáspárt támogatottjaként Fehérvári Zsolt. A négy képviselői helyért hat független jelölt indul, egyikük sem volt tagja a távozó testületnek. A településen 159 választópolgár szavazhat vasárnap.

Vasárnap Zalakomárban roma települési önkormányzati képviselőket választottak volna, ám ez a választás jelöltek hiányában elmarad, így ott legközelebb csak 2019-ben lehet roma kisebbségi önkormányzatot alakítani.

2016. február 25., 10:07 forrás: MTI

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...