Hírek

2016.07.19. 15:30

Két újabb épület szépül meg a belvárosban

Nagykanizsa – A városképet meghatározó, két újabb épület homlokzati felújításához nyújt támogatást idén az önkormányzat. A Sugár utcán lévő, úgynevezett Blumenschein palota mellett, a Deák téri Muskátli cukrászda épülete is régi fényében pompázhat.

Pásztor András

A kanizsai városvezetés öt évvel ezelőtt hozta létre azt a pályázati keretet, melyből a városképet meghatározó régi épületek felújításához nyújt támogatást az önkormányzat. Az elmúlt időszakban – ennek is köszönhetően – szinte teljesen megújult, megszépült a belváros. Az idén a tulajdonosok négy épület homlokzati felújítására nyújtottak be pályázatot, melyek közül kettőt támogatott is a szakbizottság.

A Muskátli cukrászda épülete is megszépül, a város több millió forinttal támogatja a felújítást. Fotó: Szakony Attila

A döntés értelmében az önkormányzat közel 3,3 millió forinttal járul hozzá a Sugár utca 12. szám alatt lévő, úgynevezett Blumenschein palota homlokzati felújításához. A város egyik legszebb kései szecessziós épületére ráfér a rekonstrukció, jóllehet az ingatlan tetőszerkezetét már korábban felújították.

A hajdani Bajer-cukrászda – később közismert Muskátli cukrászda – épülete is megújulhat. Az önkormányzat 2,7 millió forinttal járul hozzá a homlokzat átfogó rendbetételéhez, ami szintén időszerű, hiszen az épületről sok helyen hullik a vakolat, és ráadásul a tetőzet is beázik.

A társasházak a támogatói szerződéseket már augusztus közepén aláírhatják, hogy aztán a felújítási munkálatok is elkezdődhessenek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!