Hírek

2015.10.22. 14:47

Kétéltű a mocsárban - A szolgáltató a szélsőséges időjárásra készült fel

Nagykanizsa – A téli időszakra, illetőleg a szélsőséges időjárásra készülve tartott havária gyakorlatot csütörtökön az E.ON áram-, illetve gázhálózati csoportja.

Pásztor András

A gyakorlat során egy speciális, kétéltű járművet is bemutattak.

Csütörtökön a kora reggeli órákban a hetekig tartó esőzések miatt kritikus mértékben megemelkedett a talajvíz, felázott a talaj, melynek következtében az utakon sárfelhordás keletkezett és ez baleseteket okozott – így kezdődött a szimulált körülmények ismertetése. Ám ez csak a kezdet volt, később árvíz is nehezítette a hibák kijavítását, sőt a gyakorlat során azt is tesztelték, miként lehetne dolgozni, ha megszűnne a mobiltelefon szolgáltatás vagy ha hekkertámadás érné a központot.

– A cég ilyen helyzetekben több csoportból álló válságstábot állít fel, az üzemzavarok gyors és szakszerű elhárítása érdekében – magyarázta Gelencsér Lajos, az E.ON dél-dunántúli áramhálózati, illetve gázhálózati csoportjának vezérigazgatója, aki a gyakorlat keretében egy a közelmúltban beszerzett speciális, kétéltű jármű bevetését is megtekintette. – Ez a jármű a vizes, mocsaras környezetben is lehetővé teszi a szerelők közlekedését, a kétéltű akár árvízzel elöntött területen is képes „úszni”.

Mint azt megtudtuk: évente csupán néhány olyan helyzet adódik a társaság ellátási területén, amikor válságstábot kell felállítani, ám ilyen esetekben a szélsőséges időjárás – eső, szél, hó – vagy egyéb körülmények miatt hatalmas mennyiségű  a meghibásodás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!