Kétszáz nap, tízezer kilométer - Farkas Arnold kerékpárral akar eljutni az Északi-fokig

2016. április 09., 16:08 szerző: Horváth-Balogh Attila fotós: Szakony Attila
komment
Nagykanizsa - Szombat délelőtt indult el az Erzsébet térről a kiskanizsai Farkas Arnold, aki a norvégiai Nordkapphoz, az Északi-fokhoz, Európa legészakibb pontjához akar eljutni – két keréken.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Biztosak lehetünk benne, hogy a 32 éves fiatalember meg is csinálja, amit eltervezett, hiszen van már gyakorlata a monstre túrákban. Ugyanis 2013-ban bringával, illetve gyalogszerrel elért egészen az Atlanti-óceánig, rá egy évre pedig társával, Kovács Ádámmal gyalogosan 113 nap alatt teljesítette a 2600 kilométeres országos kék kört.

– Ausztrián, Németországon, Dánián át szeretnék eljutni a Nordkapphoz – mondta az indulás előtt. – A túra hossza 10 ezer kilométer és körülbelül 200 napig tart majd, terveim szerint novemberben érkezem vissza.

– Az előző túráimból elég sok tapasztalatot gyűjtöttem, így komolyabb koncepcióval tudok nekivágni az útnak – folytatta Farkas Arnold. – Természetesen, ez is sátras, hálózsákos megoldás lesz, de előzetesen meghirdettem az interneten a túrát, kérve az útvonalamon élő magyar honfitársak segítségét. Három nap alatt óriási mennyiségű, 300 levelet kaptam, s az már most tudható, hogy 40 napon házban tudok majd aludni. Hálás vagyok mindenkinek a segítségért, meglepő és megható volt az a szolidaritás, amit tanúsítottak és majd az úton tanúsítanak felém az emberek, hiszen a fennmaradó 250-260 főtől meleg ételt, tusolási lehetőséget kapok.

Farkas Arnold azt is elárulta: nem csak lélekben, hanem testileg is igyekezett felkészülni az óriási igénybevételre. Az utóbbi időben azon dolgozott, hogy hízzon, hiszen jól jön az a kis felesleg az észak-európai hideg, szeles és esős időjárási viszonyok közt, másrészt a tekeréshez rengeteg energia kell – ezért szüksége van tartalékokra.

Horváth-Balogh Attila

2016. április 09., 16:08 szerző: Horváth-Balogh Attila fotós: Szakony Attila

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...