Hírek

2017.08.16. 13:23

Nem elég a szabályokat ismerni - A hévízi Lekics László vihette haza a Kilimán Kupát az országos ultibajnokságon

KILIMÁN Csak úgy repkedtek a betlik múlt szombaton a falu kultúrházában, ahol ultizók adtak egymásnak randevút.

Szabó Zsófia

Az ulti szerelmesei verődtek össze  a mögöttünk hagyott hétvégén immár hatodik alkalommal a közép-zalai faluban, hogy országos bajnokságon mérjék össze ügyességüket.

– Idén is szép számmal gyűltünk össze, hogy egy jót kártyázzunk – árulta el Tislér Árpád főszervező. – A versenyre hetvenöten érkeztek az ország több tájáról, Budapesttől Veszprémen át egészen Győrig és Felcsútig. Az ulti különleges játék – fűzte hozzá –, ugyanis nem elég csak a szabályokat jól ismerni. Az ellenfelet is fel kell térképezni, már osztás közben. A siker, a győzelem igen sokszor leginkább ezen múlik, s nem feltétlenül a kedvező lapjáráson.

Ugyan a terem csak úgy hemzsegett az erősebb nem ultisaitól, azért négy hölgy is akadt a „piszkos kártyások” közt. A hetvennégy éves fővárosi Müller Ica magabiztosan, korántsem törékeny amazon módjára állt helyt az „összecsapások” során.

Motyovszki Sándor, Fülöp Géza és Gömbi József már rutinos ultisok - Fotó: Szakony Attila

– Tizennégy éves koromtól ultizom – részletezte az asszony. – Ugyan volt némi kihagyás az esztendők során, ám szerencsére visszataláltam a játékhoz. Amikor csak tehetem, s érdekes verseny van az országban, útra kelek, hogy játsszam egy jót. A párom is áldását adta rá. Tudja, ha eljön a hétvége, megy az asszony ultizni – nevetett Müller Ica, aki megjegyezte: „titkos” fegyvere kártyázás közben az élcelődés, no és persze az, hogy hölgy. Sok férfinek ugyanis leesik az álla, amikor egy nőt kártyázni lát.

A délutánba nyúló rangadókon a Kilimán Kupát végül a hévízi Lekics László nyerte, második Tóth Sándor lett Tapolcáról, harmadik pedig a zalaegerszegi Sipos László. Vigaszágon a budapesti Kertész Lajos nyert, a legjobb női versenyző pedig – szintén a fővárosból – Fülöpné Köves Éva lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!