Kisebb szálláshelyek is pályázhatnak - Sajtótájékoztató turisztikai fejlesztésekről Hévízen

2017. július 25., 14:00 szerző: Keszey Ágnes
komment
300 milliárd forintos kormányzati forrás jut hazai a szálláshelyek minőségi megújulására a Kisfaludy Szálláshelyfejlesztési Konstrukció keretében
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Erről tartott sajtótájékoztatót Ondraschek-Szipka Viktória, a Kisfaludy Szálláshely Fejlesztési Konstrukció projektigazgatója, Papp Gábor polgármester és Könnyid László, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elnöke. A 300 milliárd forint keretösszegű program hazánk eddigi legnagyobb turisztikai fejlesztéseket összefogó kormányzati projektje, a Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program része.

Ebben olyan desztinációs szemléletű, innovatív és komplex turisztikai fejlesztéseket támogatnak, amelyek gazdaságilag fenntarthatóak, erősítik a térségi kínálatot és oldják a turizmus szezonális egyenlőtlenségeit. A szálláshelyekre vonatkozó projektek társadalmi egyeztetése megkezdődött:a Magyar Turisztikai Ügynökség országjáró sorozatot indított, ennek egyik állomása volt Hévíz.A sajtótájékoztatón elhangzott: hazánkban a vendégéjszakák számának növekedése kétszerese a világ- és közel háromszorosa az európai átlagnak. Terv, hogy 2019-re a hazai turizmus GDP-hez való hozzájárulása megközelítse az osztrák színvonalat, a 16 százalékot.

- Cél, hogy a Kisfaludy-programban felújított szálláshelyeken közel 20 százalékos árbevétel növekedést tudjunk elérni. Kiemelt törekvésünk, hogy valóban szükséges, turisztikailag indokolt, minőségi megújulást szolgáló, hosszútávon, üzletileg is fenntartható fejlesztések legyenek- szólt a szolgáltatások fejlesztését, újak megvalósítását szolgáló vissza nem térítendő támogatásokról Ondraschek-Szipka Viktória. 2030-ig folyamatosan jelennek meg a pályázati felhívások. Első körben három régiót – köztük a balatonit - érintő tervek szakmai egyeztetése kezdődött meg.

Az első pályázati kiírások várhatóan szeptember elején jelennek meg. Könnyid László kiemelte: nem csak nagy szállodák, kis-és középvállalkozások kisebb szálláshelyei is juthatnak támogatáshoz. Papp Gábor az egyre élénkülő hévízi forgalomról szólt: tavaly 1 millió 76 ezer vendégéjszaka volt, az idei első öt hónapban a tavalyinál 50 ezer vendégéjszakával több realizálódott.

Keszey Ágnes

2017. július 25., 14:00 szerző: Keszey Ágnes

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...