Hírek

2017.03.15. 07:20

A faluért dolgozhat

Kisrécse - Helyben nem talált kulturális feladatot ellátó közmunkást a település polgármestere, Tóth Lucia, ezért az interneten keresztül talált megoldást a problémára.

Benedek Bálint

- Nagy érvágás volt, hogy az eddigi munkatárs egy jobb ajánlat miatt elhagyott bennünket - mesélte a településvezető. - Természetesen, akiket helyben a feladatra alkalmasnak gondoltam, ők főállással rendelkeznek, amit nem adtak fel. Ha valaki szereti a rendezvényszervezést, az újság szerkesztést, ebben a 210 fős közösségünkben szárnyalhat a fantáziája.

Fotó: Gergely Szilárd

Ekkor a falu képviselőtestülete úgy határozott, hogy a Facebook-on keresztül orvosolja a problémát, ennek érdekében érettségivel rendelkező, rátermett munkatársat kerestek. A kisrécsei kultúráért aggódók összefogtak és a település 30 kilométeres körzetéből közel húsz önéletrajzot kaptak.

- Ez nem egy klasszikus közfoglalkoztatás, hiszen a kiválasztott kollégának egyetlen feladata lesz, hogy a kulturális életet fellendítse - tette hozzá Tóth Lucia. - A cél nem más, mint az eddigi lüktetést megőrizni és esetleg új ötletekkel színesíteni.

A személyes kiválasztás hamarosan megkezdődik, hiszen a településen szeretnék, ha minél előbb elkezdődhetne az érdemi munka.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!