Hírek

2016.09.26. 19:10

Visszatérő és új szereplők is felléptek a falunapon

Szentkozmadombja- Színes és változatos műsorral ünnepelte falunapját a göcseji kisközség. Szombat délután fellépők sokasága szórakoztatta az érdeklődőket.

Gyuricza Ferenc

A mintegy hetven lakosú községben a szokottnál ezúttal néhány héttel később rendezték meg a hagyományos falunapot, ám a falu polgármestere, Káli Lajos szerint ennek kifejezetten praktikus okai voltak.

- Egy nagyon zsúfolt nyár van mögöttünk, szinte nem volt olyan hét, hogy ne táborozott volna a községben valamilyen csoport, abban az időszakban mintegy 250 fő fordult meg a településen - adott magyarázatot a polgármester. - Ez azt is jelentette, hogy a falunapnak helyet adó önkormányzati épület és környéke végig foglalt volt. Mindezek miatt úgy döntöttünk, hogy a falu ünnepét szeptemberre halasztjuk.

A nagylengyeli Candy Girls moderntánc csoport most első alkalommal szerepelt a településen Fotó: Gyuricza Ferenc

Káli Lajos azt is elmondta: színes és változatos kulturális műsorral készültek, ahol már visszatérő szereplők, valamint a községben eddig még sosem járt fellépők egyaránt közreműködtek, s hívtak olyan szereplőket is, akiket családi szálak kötnek a faluhoz.

A szombat délutáni műsorban fellépett a nagylengyeli Candy Girls moderntánc csoport - ők először jártak a községben -, az Iglice Néptáncegyüttes, a zalatárnoki Bulibárónők, az Ezer Rózsa Kertje hastánccsoport, az Albatrosz tánccsoport, Mészáros Zsombor és partnere, illetve a teskándi Amatőr Színjátszók alkalmi csoportja is. Ezenfelül operett összeállítást is megtekinthettek az érdeklődők, utóbbit Hertelendy Attila és Debrei Zsuzsanna előadásában.

A kulturális műsorral párhuzamosan lovaglási és lovaskocsizási lehetőség, valamint játszóház és kézműves foglalkozások is várták az érdeklődőket. A programok kapcsán Káli Lajos azt is elmondta: a jövőben szeretnék visszahozni a lovas programokat is a településre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!