Hírek

2016.07.22. 16:20

Kitűnően érettségiztek

Nagykanizsa – A kitűnő érettségi bizonyítványt szerzett diákokat köszöntötte a város vezetése a Corner Irish Pub különtermében.

Benedek Bálint

A generációk együttműködésének jegyében három évvel ezelőtt a város idősügyi tanácsa kezdeményezte a rendezvényt, amelyen a kiemelkedő eredménnyel végzett középiskolások értékes gondolatokat kapnak útravalóul az idősebb generáció tagjaitól. Első alkalommal 33, tavaly 35, az idén pedig 40 fiatal tett kitűnő érettségit. A Batthyány-gimnázium tehetségei állnak az élen, hiszen harmincegyen vizsgáztak hiba nélkül. Őket követi öt „mezős”, három „piaristás” és egy „thúrys” tanuló.

Fotó: Gergely Szilárd

Az eseményen csak kilencen jelentek meg. Azonban a többiek igazoltan maradtak távol, hiszen a nyári időszakban sokan inkább a vízpart mellett időznek.

Köszöntőjében Dénes Sándor polgármester kiemelte: a diákok négy év kemény munkáját pecsételték meg a kiváló bizonyítvánnyal. Július 26-án kedden pedig már az is kiderülhet, hogy melyik felsőfokú oktatási intézménybe nyertek felvételt.

– Az itt helyet foglaló tanulóknak utóbbi bejelentéstől egyáltalán nem kell tartaniuk – tette hozzá a városvezető. – Ezt követően az életük újabb meghatározó időszaka következik, mely után diplomát kapnak. Azt tudniuk kell, hogy Nagykanizsa tárt karokkal és legfőképpen munkalehetőségekkel várja vissza fiataljait. A jövőbeni nagy beruházások is többek között ezt a célt szolgálják.

Cseresnyés Péter államtitkár az ünnepi beszédében kijelentette: a tanulás és a tudás minél magasabb szintű művelése érték a mai társadalomban. Csak azok lesznek boldog emberek, akik szeretettel, rajongással, valamint odaadással végzik a munkájukat.

– Miután az alap már megvan, a versenyszellem kialakult, ehhez később a dolgozni akarás kell, ugyanis veríték nélkül nincs siker – fűzte hozzá Cseresnyés Péter. – Sodorja önöket bárhova az élet, ha módjuk és lehetőségük van, akkor térjenek haza Kanizsára, ahol mindig értékesek lesznek.

A fiatalok céljai határozottak, a középiskolás éveik alatt a pedagógusaiktól megkapták a kellő muníciót az életre. Mind a kilencen a hazai felsőoktatásban szeretnék gyarapítani tudásukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!