Hírek

2017.04.29. 18:05

Kitüntetések a rendőrség napján Zalaegerszegen

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság szombaton, a rendőrség napján ünnepséget, és a lakosság számára is érdekes programot szervezett szombaton délután.

Hajdu Péter

Az események első része már kora délutántól megkezdődött a Zalaegerszegi Városi Rendőrkapitányság felújított udvarán. Aki bevitte a bringáját, az regisztráltathatta a rendőrökkel, akik ez alkalommal fogadták a jelentkezőket a Bike Safe-n, a kerékpárok bűnmegelőzési célú regisztrációján. Ezen kívül az udvaron az érdeklődők megnézhették a rendőrségi járműveket.

A Készenléti Rendőrség Zenekara a Dísz térről a Zalaegerszegi Rendőrkapitányság udvarára mazsorettek kíséretében vonult be, ahol a zenekar filmzenékből, örökzöld slágerekből álló koncertet adott.

A zalai főkapitányság vezetője felidézte a megyei önkormányzat és az országos főkapitány értékelését, miszerint a zalai rendőrség kiváló teljesítményt nyújtott az elmúlt időszakban. Vigh László országgyűlési képviselő annak a véleményének adott hangot, hogy a zalai települések „a rend és a béke szimbólumai", majd a jövő évtől várt gazdasági növekedést előrevetítve ígérte, hogy áttekintik a rendvédelmi szervek bérezését. Balaicz Zoltán polgármester a város és a rendőrség jó kapcsolatáról szólt, s jelezte, a város 13 millió forinttal járult hozzá a felújításokhoz.Kovács István vezérőrnagy, az ORFK gazdasági főigazgatója közölte, hogy a beruházások, amelyeknek része volt a városi kapitányság udvarának térkövezése és parkosítása is, közel 100 millió forintba kerültek.

Azt követően átadták a felújított, parkosított és térkő-burkolattal felújított udvart, majd leleplezték a Tislér Zoltán által fából faragott Sárkányölő Szent György szobrot. Ezt követően a Hevesi Sándor Színházba vonultak a meghívottak, ahol az elismerésátadó ünnepséggel folytatódott a nap. Dr. Sipos Gyula megyei rendőr-főkapitány címeket és kitüntetéseket adott át.

Az Év Zalai Körzeti Megbízottja lett Jákli Attila törzszászlós lett, az Év Zalai Bűnügyi Helyszínelője címet Maróti Ödön alezredes, az Év Zalai Határrendésze címet Hompót Balázs főtörzszászlós kapta, az Év Zalai Járőre Kiss Balázs főtörzsőrmester lett.

Az év Zalai Közlekedési Rendőre Sándor Norbert törzszászlós, az Év Zalai Nyomozója Penteli Viktor alezredes, az Év Zalai Vizsgálója Somfai Enikő százados, az Év Zalai Szervezője Belovári Lívia, az Év Zalai Rendőre pedig Kovács Gergely törzszászlós lett. A Zala Megye Rendőrségéért Díjat Szabó István, a Via Kanizsa műszaki igazgatója, valamint Hévíz önkormányzata kapta, a díjat Papp Gábor polgármester vette át. Az ünneplők végül megnézték a Balfácánt vacsorára című vígjátékot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!