Hírek

2017.07.11. 13:44

Kitüntették Varga Endre László történészt

A közelmúltban a lengyel köztársasági elnök Andrzej Duda a Lengyel Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjével tüntette ki Varga Endre László történészt tudományos és kutatómunkájáért, valamint a lengyel-magyar kapcsolatok történetének megismertetése terén elért érdemeiért.

Magyar Hajnalka

A díj a külföldi civileknek adható második legmagasabb kitüntetés, amit Krakkóban vett át a történész. Varga Endre László a krakkói Jagello Egyetemen szerzett történész diplomát 1978-ban.

Varga Endre László

19 éve él Zalaegerszegen, korábban a Károli Gáspár Református Egyetemen oktatta Lengyelország XX. századi történelmét. Dolgozott a szegedi Tudományegyetemen és a budapesti Hadtörténeti Intézetben. Az elmúlt 15 évben 60 publikációja jelent meg itthon és Lengyelországban, s 16 nemzetközi tudományos konferencián vett részt.   Következő könyve, amely a magyar önkéntes fiatalok lengyel légiókban való részvételéről szól, jövőre jelenik meg Varsóban. Főbb kutatási területei: Lengyelország XX. századi története, magyar-lengyel kapcsolatok (1914-1944), lengyel menekültek és internált katonák Magyarországon (1939-1944).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!