Hírek

2017.06.25. 07:22

Kívül-belül megújult - Rövidesen termelői piacot is nyitnak Újudvaron

ÚJUDVAR A közös önkormányzati hivatal kívül és belül is teljesen megújult épületét avatták fel szombaton a kistelepülésen.

Pásztor András

Mint azt Jakab Sándor polgármester az ünnepség keretében elmondta: az építkezéshez a Belügyminisztériumtól kaptak 18 millió forintos támogatást, melyhez további 3 millió forintos önerőt biztosított az önkormányzat.

– A rendelkezésre álló összegből teljesen megújult az épület, a falak hőszigetelő réteget kaptak és a csapadékvíz elvezetése is megoldottá vált – említette a polgármester, aki hozzátette: az irodák is új parketta borítást kaptak, korszerűsödtek a vizesblokkok és a villamos hálózat is felújításra került. – A munkálatokat helyi és környékbeli vállalkozók végezték, s a végeredményt látva elmondható, hogy kiváló munkát végeztek.

A megszépült hivatali épület elé kifeszített nemzeti színű szalagot Cseresnyés Péter államtitkár (balról), Jakab Sándor polgármester és Bene Csaba, a megyei közgyűlés alelnöke vágta át

Jakab Sándor polgármester a jövőbeli tervekről is szólt röviden. Mint mondta: rövidesen termelői piac létesül a faluház és a templom közötti területen, ahol helyi és környékbeli őstermelők árulhatják majd portékáikat.

– Újudvar befogadó falu, ezért is biztosítottunk üres telkeket az enyhe értelmi fogyatékossággal élők számára, akik rövidesen modern lakóotthonokba költözhetnek – jelezte Jakab Sándor, aki hozzátette: a helyi emberek mindig is hitet tettek a kereszténység és a magyar identitás mellett, ezért rövidesen a falu több pontján nemzeti színű lobogókat és kereszteket helyeznek el.

Az avatáson részt vett Cseresnyés Péter államtitkár, aki köszöntőjéban hangsúlyozta: Újudvar lakói olyan közösséget alkotnak, akik tisztán látják saját jövőjüket, tervekkel, rendelkeznek, amelyekhez a szükséges forrásokat is képesek megszerezni. Ha kell pályázatok útján, vagy akár önerőből is.

A hivatal épületének avatását követően az önkormányzat díszokleveleket adott át a településen működő civil szervezeteknek is, így többek között a Nova Curia Civil Egyesületnek, az Újudvari Polgárőr Egyesületnek, az Újudvari Sportegyesületnek, a Zalatáj Egyesületnek, a Kútvölgye Horgászegyesületnek, az Innovatív Dél-Zala Vidékfejlesztési Egyesületbek és az Újudvari Római Katolikus Egyházközségnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!