Hírek

2016.05.17. 16:48

Koccintás két lábon, két keréken - A sportot és a magyar borkultúrát népszerűsítették

Nagykanizsa – A dél-zalai városba érkezett kedden a Nemzeti Bor Maraton mezőnye. A programhoz több ezren csatlakoztak a megyéből is.

Szabó Zsófia

Alig pár napja Soltvadkertről indult útjára a magyar bor, a magyar sport és a magyar vidék népszerűsítését célzó Nemzeti Bor Maraton. A rendezvény 2057 kilométeres útvonala huszonkét borvidéket és több mint százhúsz települést érint. A kiemelt helyszíneken kulturális programok színesítették a gasztro- és sportprogramot.

Az idei Nemzeti Bor Maraton az olimpia jegyében zajlik. A futás mellett kerékpáron is teljesíthetik a különböző szakaszokat az indulók.

Mint azt Balla Attila programigazgató elmondta: nem csak aktív sportolók vesznek részt a tét nélküli versenyen.

– Óvodások, iskolások és idősebb örömfutók, valamint biciklisek is csatlakoztak a résztvevőkhöz – összegezte a szervező, aki hozzátette azt is: Sármelléken több mint hatvan kisgyerek erősítette a kocogók táborát.

Nem vallottak szégyent a kanizsai futók sem. Sokan már több kilométert maguk mögött tudtak, mielőtt az Erzsébet téri célt elérték.

Itt pedig zenés, táncos műsorokkal várták a résztvevőket s az érdeklődőket.

A program keretében megválasztották a Zalai Borvidék szépét is. A korona Kecskés Luca fejére került.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!